17.9.14

ΗΛΕΙΑ - Στο 1,10 ευρώ το κιλό η σταφίδα

Ο κύβος ερρίφθη από τη ΣΚΟΣ για την τιμή της σταφίδας και πλέον καλούνται οι μεταποιητικές Ενώσεις να... αποφασίσουν εάν συμφωνούν ή όχι σε μια δύσκολη εμπορικά εποχή.
 Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της ΣΚΟΣ αλλά και της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας Γεράσιμος Καλλιμώρος, η πρόταση της Συνεταιριστικής Κορινθιακής είναι η ελάχιστη τιμή (η βάση) για φέτος να ξεκινήσει στο 1,10 λεπτά το κιλό.

Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΑΣ Ηλείας Ολυμπίας με τον κ Καλλιμώρο να καλεί και τις άλλες Ενώσεις που συμμετέχουν στο σχήμα της ΣΚΟΣ να απαντήσουν μέσα στις προσεχείς ημέρες.

Η φετινή χρονιά είναι κυριολεκτικά γρίφος για τις αγορές που η κορινθιακή σταφίδα πωλούσε μεγάλες ποσότητες- λόγω της επίθεσης που γίνεται από ανατολικά με την σουλτανίνα - γι αυτό και όπως εξήγησε ο κ Καλλιμώρος παρά την μικρότερη παραγωγή( μείωση 20% σε σχέση με πέρυσι) η τιμή που προτείνεται είναι στήριξη για τους παραγωγούς.

«Έχουμε στηρίξει το προιόν»

Ο κ Καλλιμώρος κάνοντας μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν ανέφερε παραδείγματα που η ΣΚΟΣ και οι Ενώσεις είχαν στηρίξει το προιόν με τιμές που έφτασαν μέχρι και το 1,45 λεπτά το κιλό τονίζοντας ότι και οι παραγωγοί θα πρέπει να κατανοήσουν ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η εμπορική πολιτική την στιγμή που η αγορά στέλνει αρνητικά μηνύματα: « Έχουμε στηρίξει το προιόν και τους παραγωγούς και το αποδείξαμε με τις τιμές που έφτασαν πριν από τρία χρόνια ακόμα και 1,45 λεπτά το κιλό. Αυτή η τιμή που προτείνουμε στόχο έχουμε να στηρίξουμε την παραγωγή μας , όταν γράφονται και ακούγονται διάφορα για τιμές κάτω από ένα ευρώ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου