1.8.14

Στο Eurocamp στο Hessen της Γερμανίας οι νέοι από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη και τη Θεματική Αντιπεριφερειάρχη κα Κωνσταντίνα Νικολάκου είχαν την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 οι νέες και οι νέοι από την Πελοπόννησο που θα συμμετάσχουν στο EuroCamp στο Hessen της Γερμανίας από τις 3 μέχρι τις 15 Αυγούστου.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της εξωστρέφειάς της, έχει αναπτύξει συνεργασίες με σημαντικές Ευρωπαϊκές Περιφέρειες με στόχο να αναπτύξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να αξιοποιήσει τη διεθνή εμπειρία και να δημιουργήσει ένα δίκτυο οικονομικών, κοινωνικών και πολιτιστικών συνεργασιών.
Ειδικότερα, η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει αναπτύξει διμερείς σχέσεις με το κρατίδιο του Hessen της Γερμανίας με σκοπό τη συνεργασία σε τομείς όπως του θεματικού και μαθητικού τουρισμού και του αθλητισμού.
Στο πλαίσιο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου εξασφάλισε τη δωρεάν συμμετοχή νέων από την Πελοπόννησο στην κατασκήνωση που διοργανώνει το κρατίδιο του Έσσεν στο Edersee και στο Wetzlar, από 3 μέχρι 15 Αυγούστου 2014, Eurocamp με τη συμμετοχή νέων από τις περιοχές Jaroslawl (Ρωσία), Wielkopolska (Πολωνία), FrydekMistek (Τσεχία), Verona (Ιταλία), Emilia - Romagna (Ιταλία), Navarra (Ισπανία), Mora (Πορτογαλία), Gotland (Σουηδία), Έσσεν (Γερμανία) και Πελοποννήσου (Ελλάδα).
Η κατασκήνωση θα έχει ως θέμα «Ο Ρατσισμός στον Αθλητισμό – Ο Αθλητισμός ενάντια στο Ρατσισμό» και το πρόγραμμα περιλαμβάνει αθλητικές δραστηριότητες, επισκέψεις σε πολιτιστικά μνημεία και περιοχές φυσικού κάλλους της περιοχής, ημερίδες, κλπ .
Κάθε βράδυ θα υπάρχει ειδικό πρόγραμμα αφιερωμένο στην κάθε Περιφέρεια και θα περιλαμβάνει ομαδικά παιχνίδια, σκετς, τραγούδια, χορούς, video clips, κλπ που θα μπορέσουν να φέρουν την κουλτούρα και τις παραδόσεις της κάθε Περιφέρειας κοντά στις υπόλοιπες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου