7.8.14

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ… «ΑΛΑ ΙΤΑΛΙΚΑ» ΣΤΟΝ ΚΟΛΠΟ ΤΟΥ ΝΑΒΑΡΙΝΟΥ

Αυτό το καλοκαίρι, από τις 21 Ιουνίου μέχρι τις 30 Αυγούστου, ο Ελβετικός Ιστιοπλοϊκός Όμιλος της Λουκέρνης (Swiss Yacht Club of Locarno – YCLO) επέλεξε τα γαλάζια νερά του Κόλπου του Ναβαρίνου με σκοπό τη διεξαγωγή ενός προγράμματος μαθημάτων για τα μέλη του, τα οποία πέρα από την ιστιοπλοΐα, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν και το ελληνικό καλοκαίρι και τον Μεσογειακό τρόπο ζωής.

Εκτενέστερα, τις τελευταίες εβδομάδες τα παιδιά του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Πύλου “ΝΕΣΤΩΡ” είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στα μαθήματα του Ελβετικού ομίλου, υπό την προσεκτική επίβλεψη του Ελβετού εκπαιδευτή ιστιοπλοΐας,  κ. Alvaro Poretti, βελτιώνοντας με αυτόν τον τρόπο τόσο τις ιστιοπλοϊκές τους δεξιότητες, όσο τα αγγλικά και τα ιταλικά τους!

Η συγκεκριμένη δράση στοχεύει στη διοργάνωση, από κοινού, κοινωνικών εκδηλώσεων, μέσα στον Αύγουστο, οι οποίες θα ενισχύσουν περαιτέρω τις σχέσεις συνεργασίας αλλά και φιλίας που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στους δύο ομίλους.

Ο Πρόεδρος του Ελβετικού ομίλου YCLO, κ. Markus Blaesi, στη σημερινή συνάντηση που είχε με το Δήμαρχο δήλωσε: “Ελπίζουμε αυτή να είναι η απαρχή ενός αθλητικού πνεύματος συνεργασίας, που θα φέρει, με όμορφο και διασκεδαστικό τρόπο, πιο κοντά τους κατοίκους του Δήμου Πύλου-Νέστορος και της Λουκέρνης. Τα θαλάσσια αθλήματα και ο ελληνικός ήλιος αποτελούν ιδανικά συστατικά για την δημιουργία σχέσεων φιλίας, μέσα από την γνωριμία με διαφορετικούς πολιτισμούς και διαφορετικές γλώσσες”.

Από τη μεριά του ο εκπαιδευτής ιστιοπλοΐας κ. Poretti ευχαρίστησε θερμά τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου “ΝΕΣΤΩΡ”, καθώς και την Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλου-Νέστορος, για την συνεργασία στην διεξαγωγή των μαθημάτων ιστιοπλοΐας.

Η Πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλου-Νέστορος εύχονται ολόψυχα να συνεχιστούν οι δράσεις αυτές τα επόμενα χρόνια, για να προσελκύσουμε ακόμη περισσότερους επισκέπτες από την Ελβετία στην περιοχή μας. Είναι πασιφανές ότι δράσεις τέτοιου βεληνεκούς δημιουργούν όμορφες αναμνήσεις και βελτιώνουν τις δεξιότητες των παιδιών της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος, κ. Δημήτρης Καφαντάρης, δηλώνοντας ικανοποιημένος με τη δραστηριοποίηση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Πύλου-Νέστορος και τη συνεργασία αυτής με τον Ναυταθλητικό Όμιλο Πύλου, ανέφερε σχετικά: «Η διεξαγωγή μαθημάτων Ιστιοπλοΐας που ξεκίνησε φέτος στον κόλπο του Ναβαρίνου είναι ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την περιοχή μας και τον τομέα του τουρισμού. Η ιστιοπλοΐα δεν είναι μόνο μια άποψη ζωής, αλλά και μια υγιής ενασχόληση για τη νέα γενιά. Αξίζει να σημειωθεί ότι όταν κάποιος κάνει ιστιοπλοΐα, έρχεται πιο κοντά με τη φύση, ενώ χαλαρώνει και μαθαίνει καινούργια πράγματα. Σε έναν συνεχώς αναπτυσσόμενο δήμο, εμείς, συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε τον υψηλής ποιότητας τουρισμό, ο οποίος πριμοδοτεί την τοπική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα τιμά την ομορφιά και την αυθεντικότητα της περιοχής. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος μέσω της Τουριστικής Επιτροπής Ανάπτυξης, έχει κάνει σημαντικά βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου