1.8.14

Συνάντηση Ενημέρωσης ΓΓ ΥΠΕΚΑ με Βουλευτές και Δημάρχους Μεσσηνίας και Ηλείας

Για το σχέδιο ΠΔ για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)», οργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου συνάντηση ενημέρωσης στο Υπουργείο ΠΕΚΑ με Βουλευτές και Δημάρχους της Μεσσηνίας και της Ηλείας, την Παρασκευή 1η Αυγούστου 2014.
Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ κ. Κωνσταντίνος Τριάντης, η Δ/ντρια Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ κα. Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, η Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηλείας και Προεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής κα. Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηλείας κ. Γεώργιος Κοντογιάννης, συνεργάτες της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας κας. Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνεργάτες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας κ. Θανάση Πετράκου, ο Δήμαρχος Πύργου κ. Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Τριφυλίας κ. Γιάννης Φιλντίσης, ο Δήμαρχος Κρεστένων-Ανδρίτσαινας κ. Διονύσης Μπαλιούκος, ο επικεφαλής Μείζονος Πλειοψηφίας Δ. Πύργου κ. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Πύργου.
Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 με τον Δήμαρχο Ζαχάρως κ. Πανταζή Χρονόπουλο.
Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση επί των αρχών και αξόνων που περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, και αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για τα θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου