17.8.14

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - Ο κ. Αλ. Τουρκολιάς στο παζάρι με τις αντίκες στην Παλιά Πόλη


Ανάμεσα στις κυρίες Τζίμα Ιμιρζιάδη, Μαριαλένα και Μαίρη Τουρκολιά.



Ο ΠΑΛΙΟΣ ΝΕΡΟΜΥΛΟΣ στην Κυπαρισσία χώρος πολιτισμού

Και αυτό το καλοκαίρι οι  εκδηλώσεις πολιτισμού συνεχίζονται στον Παλιό Νερόμυλο.

Ολοκληρώθηκε ήδη η έκθεση καλλιτεχνικής βιβλιοδεσίας της ομάδας ARA, Φίλοι της βιβλιοδετικής τέχνης της Καλαμάτας, η οποία περιελάμβανε και μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση για την ιστορία της βιβλιοδεσίας από  τον ιστορικό επιστήμονα κ. Αγαμέμνονα Τσελίκα, υπεύθυνο του Ιστορικού και Παλαιογραφικού αρχείου του  ΜΙΕΤ.  
Με επιτυχία έγινε επίσης στο κτήμα  του νερόμυλου την Τετάρτη (6/8) το απόγευμα το  work shop για τη βιβλιοδεσία από το  βιβλιοδέτη κ. Στάθη Καρυδομάτη.

Σήμερα Κυριακή (17/8) το πρωΐ οργανώνεται στον κήπο του Παλιού  Νερόμυλου, Yoga & Breakfast από την ομάδα Yoga, Alkmini  & Nireas.

Την Δευτέρα 18/8 ξεκινάει η έκθεση  ζωγραφικής της Αννέτας Κτενά με την παρουσίαση των έργων της, επίσης,  στο όμορφο κτήμα του Παλιού Νερόμυλου, τοποθετημένα στις σκιές των δένδρων. 
Ετσι οι φιλότεχνοι θα μπορούν να απολαμβάνουν μαζί μια βόλτα στο κτήμα με το ολόφρεσκο χορτάρι και τους πίνακες της ζωγράφου. 
Η έκθεση θα προβάλεται στον κήπο του νερόμυλου μέχρι και τις 20 Αυγούστου, τις ώρες λειτουργίας του μύλου, 10.00-14.30 και 18.00-23.00. Το βράδυ της Δευτέρας , τα εγκαίνια της έκθεσης (στις 21.00) θα πλαισιωθούν με μια mini συναυλία από το μουσικό σύνολο «Εν-τέχνοις» και θα τραγουδήσει η σοπράνο Αννα Κτενά.  Φιλικά θα συμμετέχει και θα τραγουδήσει και η ταλαντούχα,  Κυπαρίσσια performer  Δώρα Λοΐζου
Ενα ενδιαφέρον τριήμερο ετοιμάζεται  στον Παλιό Νερόμυλο και  είναι μια ευκαιρία για μια διαφορετική διασκέδαση για τους φιλότεχνους και όχι μόνο.

Πληροφορίες στο www.facebook.com/OPaliosNeromylos
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου