14.8.14

Αγρότες: Η Ελλάδα έχει πεθάνει αν συνεχιστεί το εμπάργκο για ένα χρόνο

«Αν συνεχιστεί για ένα χρόνο το εμπάργκο από τους Ρώσους, όχι μόνον η Ηλεία, αλλά η Ελλάδα έχει πεθάνει» δηλώνει ο Φώτης Κυριαζής στο ilialive εκφράζοντας έτσι την αγωνία των αγροτών όχι μόνο στην Ηλεία, τους οποίους εκπροσωπεί αλλά και όλης της Ελλάδας που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.
Ο πρόεδρος στου αγροτικού συνεταιρισμού ΥΡΜΙΝΗ ο οποίος βρίσκεται σε ανοικτή επικοινωνία και με τους αγρότες της Μακεδονίας ξεκαθαρίζει ότι η παραγωγή της φράουλας στο νομό δεν μπορεί να αρχίσει τον επόμενο χρόνο, υπό αυτές τις συνθήκες.
Όπως επισημαίνει το εμπάργκο δεν αφορά μόνο τους αγρότες αλλά για δεκάδες άλλα επαγγέλματα ή ύπαρξη των οποίων συνδέεται άμεσα με την παραγωγή της φράουλας, από τους εργάτες που απασχολούνται στην καλλιέργεια, μέχρι τους οδηγούς – μεταφορείς, τις γεωπονικές επιχειρήσεις, τους κατασκευαστές των συσκευασιών κλπ.
Από την πλευρά του ο Κώστας Νικολούτσος τονίζει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η απώλεια των αγορών και εκτιμά ότι κανένα προϊόν δεν είναι ασφαλές, ούτε το λάδι, οι ελιές και το κρασί, γιατί μπορεί να έχουν εξαιρεθεί της απαγόρευσης εισαγωγής από τη Ρωσική κυβέρνηση, ωστόσο , επισημαίνει, υπάρχουν και έμμεσοι τρόποι απαγόρευσης, όπως είναι οι ακόμα πιο αυστηροί φυτουγειονομικοί έλεγχοι στα προϊόντα μας.
Τέλος ο Γεράσιμος Καλλιμώρος που είναι πρόεδρος της ΕΑΣ Ηλείας – Ολυμπίας Αγροτική Εταιρική Σύμπραξη Α.Ε, τόνισε ότι «Εμείς είχαμε προβλήματα και πριν το εμπάργκο, από την ώρα της κρίσης με την Ουκρανία γιατί και οι εξαγωγές έχουν πληγεί εξ αιτίας του κλίματος ανασφάλειας και φόβου ακόμα και της μεταφοράς φορτίων. Τώρα έρχεται και αυτή η εξέλιξη να μας αποτελειώσει»

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου