29.8.14

«Χρυσό» το τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών, «ασημένια» η Νικολαϊδου - Πρωταθλητής κόσμου ο Ηλίας Ηλιάδης

Δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα ασημένιο, ήταν ο απολογισμός της σημερινής -σπουδαίας όπως εξελίχθηκε- ημέρας της ελληνικής κωπηλασίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διεξάγεται στο Άμστερνταμ. 
Στο τετραπλό σκιφ ελαφρών βαρών οι Λευτέρης Κόνσολας, Γιώργος Κόνσολας, Σπύρος Γιάνναρος και Παναγιώτης Μαγδανής έκοψαν πρώτοι το νήμα του τερματισμού σε πέντε λεπτά και 42.75 δευτερόλεπτα, ενώ «έριξαν» κατά επτά ολόκληρα δευτερόλεπτα το παγκόσμιο ρεκόρ!
«Τα πήγαμε πολύ καλά σε αυτόν τον αγώνα. Είμαστε ευτυχισμένοι γιατί καταφέραμε να πραγματοποιήσουμε παγκόσμιο ρεκόρ» δήλωσε ο Γιάνναρος στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας.
Λίγο νωρίτερα η Κατερίνα Νικολαΐδου κατάφερε να κερδίσει το τρίτο εφετινό της μετάλλιο, κατακτώντας το ασημένιο στο σκιφ ελαφρών βαρών. Μετά από έναν συγκλονιστικό σε εξέλιξη αγώνα η 21χρονη έχασε στο... νήμα την πρώτη θέση με 7:31.73 έναντι 7:31.31 της Βελγίδας Έβελιν Πέλεμαν, που τερμάτισε πρώτη. Στην τρίτη θέση βρέθηκε η Κάθλιν Μπέρτκο (ΗΠΑ) με 7:33.97.
«Ο αγώνας ήταν πολύ δύσκολος, ήμουν πολύ αργή στην εκκίνηση, κωπηλάτησα με δύναμη και πήρα ένα μετάλλιο. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένη» τόνισε η Νικολαΐδου.
Η Ελλάδα θα διεκδικήσει αύριο (15:30) το τρίτο μετάλλιο στο Παγκόσμιο με τους Ολυμπιονίκες Γιάννη Τσίλη, Γιώργο Τζιάλλα, Γιάννη Χρήστου και τον Διονύση Αγγελόπουλο να αγωνίζονται στην τετράκωπο άνευ.  
Εξάλλου, πρωταθλητής κόσμου στέφθηκε για τρίτη φορά στην καριέρα του ο Ηλίας Ηλιάδης. Ο δις Ολυμπιονίκης και από σήμερα κάτοχος έξι μεταλλίων σε παγκόσμια πρωταθλήματα, στον τελικό της κατηγορίας των -90 κιλών για το παγκόσμιο πρωτάθλημα που φιλοξενείται στο Τσέλιαμπινσκ της Ρωσίας, νίκησε με Ippon τον Ούγγρο Κρίστιαν Τοτ και πανηγύρισε την κατάκτηση της πρώτης θέσης. Ο Ηλιάδης, ο οποίος στην πορεία για το χρυσό μετάλλιο σημείωσε ακόμη τέσσερις νίκες, ήταν χρυσός στα παγκόσμια πρωταθλήματα τόσο του Τόκιο το 2010 όσο και στο Παρίσι το 2011.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου