Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της χρονιάς θα διαβάσει τις λίγες ημέρες των διακοπών του στην Πυλία όπου βρίσκεται  ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς που φαίνεται ότι δεν μπορεί να ξεφύγει από την πολιτική.
Ο Αντώνης Σαμαράς έχει στις αποσκευές του το βιβλίο με τίτλο «Φάκελος Σνόουντεν - Η ιστορία του Νο 1 καταζητούμενου ανθρώπου στον κόσμο» που έχει γράψει ο δημοσιογράφος Λουκ Χάρντινγκ και κυκλοφορεί στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Καστανιώτη συμφωνα με το antinews που έχει καλη πληροφορηση για τα οσα γινονται στο μαξίμου.
Το βιβλίο περιγράφει την πιο εντυπωσιακή διαρροή απόρρητων πληροφοριών στα χρονικά, οι συνέπειες της οποίας συντάραξαν τους ηγέτες σε παγκόσμιο επίπεδο, από τον Ομπάμα και τον Κάμερον ως τους προέδρους της Βραζιλίας, της Γαλλίας και της Ινδονησίας και την καγκελάριο της Γερμανίας Μέρκελ.
«Η υπόθεση Σνόουντεν είναι από τις πιο συναρπαστικές στην ιστορία της αμερικανικής κατασκοπείας… Ο Φάκελος Σνόουντεν του Λουκ Χάρντινγκ, δημοσιογράφου της Guardian, της εφημερίδας που αποκάλυψε την ιστορία του Σνόουντεν, αποτελεί το πρώτο βιβλίο που συγκεντρώνει τα διαδοχικά γεγονότα σε έναν τόμο.
Το βιβλίο παρουσιάζει τη δραματική εξέλιξη των χειρισμών του Σνόουντεν με συχνά κινηματογραφικές λεπτομέρειες… Ο Χάρντινγκ δημιούργησε ένα γραμμένο με σαφήνεια και σαγήνη αφήγημα, για τις διαρροές του Σνόουντεν και τις συνέπειές τους» έγραψε η εφημερίδα Τhe Washington Post.