3.7.14

Αποφυλακίζεται με εγγύηση ο Κώστας Γιαννίκος


Αποφυλακίζεται με εγγύηση 150 χιλ. ευρώ ο Κώστας Γιαννίκος

Αποφυλακίζεται ο πρώην εκδότης Κώστας Γιαννίκος, έπειτα από απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας.
 Το δικαστήριο προτείνει την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής τους με εγγύηση 150 χιλ. ευρώ. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER, ο οποίος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον Ιούνιο του 2012, αποφυλακίζεται με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.
Οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ALTER. Εφόσον καταβληθούν τα ποσά τότε ο Κ. Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.
Το αίτημα αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Κ. Γιαννίκου κατατέθηκε από τους συνηγόρους του και αφού αναβλήθηκε εκ νέου η εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών αμφισβητήσιμου ύψους. Πρόκειται για τη δεύτερη αναβολή της υπόθεσης. Η πρώτη είχε δοθεί αφού είχε γίνει δεκτή ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος. Το δικαστήριο είχε διατάξει τότε το δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του ALTER κατά την επίδικη περίοδο καθώς και το -με βάση των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσόν του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου