2.7.14

Αρχιφύλακας και απόστρατος του Λιμενικού κατηγορούνται για συνεργασία με κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

 Εν ενεργεία αστυνομικός και απόστρατος αξιωματικός του Λιμενικού, κατηγορούνται για στενή συνεργασία με οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών και «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», με διεθνείς προεκτάσεις, ενώ ένας ανώτερος αξιωματικός της ΕΛΑΣ, συνελήφθη επίσης για άλλου είδους συναλλαγή, έναντι αδράς αμοιβής, με έναν απο τους αρχηγούς του κυκλώματος.
Ο αστυνομικός μέλος του κυκλώματος είναι αρχιφύλακας, 50 ετών, που υπηρετεί στα ΜΑΤ, ενώ ο αξιωματικός είναι αστυνομικός διευθυντής, που υπηρετεί στην Κορινθία, ενώ μέχρι πριν απο λίγους μήνες υπηρετούσε σε νευραλγική υπηρεσία της Ασφάλειας Αττικής.
Η σοβαρή υπόθεση εξιχνιάστηκε μετά απο στοχευμένες έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που διήρκεσαν περίπου οκτώ μηνες, ενώ χτες και προχθές, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν συνολικά έξι ατομα.
Συλληφθέντες είναι δύο συνταξιούχοι ναυτικοί, ηλικίας 67 και 52 ετών, οι οποίοι θεωρούνται αρχηγοί της οργάνωσης, μια 42χρονη τραπεζική υπάλληλος, ο απόστρατος πλωτάρχης του Λιμενικού και οι δύο αστυνομικοί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου