21.7.14

ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ - Άραγε ψηφίσαμε ευρωβουλευτές ή....τους συγγενείς τους;

Γιατί μπορεί να ψηφίσατε αυτούς που ήταν στα ψηφοδέλτια των κομμάτων, αλλά....άλλοι φαίνεται ότι κάνουν τη δουλειά (με το αζημίωτο φυσικά) στο Στρασβούργο και στις Βρυξέλλες, και ενίοτε στην Αθήνα. 
Όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης... συγγενείς εξ αίματος ή εξ αγχιστείας των ελλήνων ευρωβουλευτών. 
Δεν πρόλαβαν ορισμένοι καλά-καλά να προσαρμοστούν στην Ευρωβουλή και άρχισαν τους διορισμούς: μια ευρωβουλευτής την αδελφή της στο γραφείο της στην Αθήνα, άλλος διόρισε ως συνεργάτη του τον... γιο του, άλλη έφερε μαζί της και τον άνδρα της, ένας άλλος διόρισε τη γυναίκα του και ένας τον... κουμπάρο του, και πάει λέγοντας. Απλώς να σημειώσω ότι τα χρήματα για τους συνεργάτες είναι πολλά και η θητεία τους είναι η ίδια με αυτή των ευρωβουλευτών. 
Πέντε ολόκληρα χρόνια.
Πάντως οι δύο ευρωβουλευτές του Ποταμιού κ.κ. Γραμματικάκης και Κύρκος, που συνεργάζονται με τους ευρωσοσιαλιστές, αντί να διορίζουν συγγενείς τους, όπως έπραξαν κάποιοι άλλοι, κινήθηκαν διαφορετικά. Βρήκαν συνεργάτες από την πάλαι ποτέ ισχυρή ευρωομάδα του ΠαΣοΚ, ανθρώπους με πείρα, γνωριμίες και, κυρίως, γνώστες των μηχανισμών και έπιασαν αμέσως δουλειά. Με τους πρώην συνεργάτες των πασόκων, κάνουν τα πρώτα τους βήματα στο Ευρωκοινοβούλιο και καλούν μάλιστα σε δείπνα δημοσιογράφους για να τους εξηγήσουν τις θέσεις τους στο σικ εστιατόριο του Στρασβούργου «Αλαμπάρ».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου