30.7.14

ΠΡΟΚΛΗΣΗ - "ΑΞΙΟΣ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΤΟΥ " ! Διόρισαν στο Ευρωκοινοβούλιο τον νταή Χρυσαυγίτη που έδειρε αστυνομικό

Σε μια προκλητική κίνηση προχώρησε ο Χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής, πατέρας του δολοφονημένου στελέχους της οργάνωσης Γιώργου Φουντούλη.
Ο προσφάτως εκλεγμένος στο Ευρωκοινοβούλιο, Λάμπρος Φουντούλης διορίζει ως επιστημονικό συνεργάτη στο πολιτικό του γραφείο στις Βρυξέλλες τον 28χρονο Αλέξανδρο Λύρη, τον «νταή» που χτύπησε αστυνομικό των ΜΑΤ στα επεισόδια που έγινεν έξω από το Εφετείο Αθηνών στις 4 Ιουλίου.
Ο Λύρης, θεωρείται σκληροπυρηνικός, φίλος του Ηλία Κασιδιάρη και στις φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας εμφανίζεται να κάνει κεφαλοκλείδωμα σε αστυνομικό να τον πετάει κάτω και στη συνέχεια να εξαφανίζεται στο πλήθος. Ωστόσο, τα στοιχεία βρίσκονται στη διάθεση της αστυνομίας και ενδεχομένως να κινηθεί σύντομα ποινική διαδικασία σε βάρος του. Με δηλώσεις του στην εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής Λάμπρος Φουντούλης, δικαιολόγησε το επεισόδιο που δημιούργησε ο συνεργάτης του λέγοντας πως «έπραξε με τον τρόπο που έπραξε γιατί βρισκόταν σε άμυνα». Όσον αφορά τα προσόντα με τα οποία προσελήφθη, ο ακρδοξιός ευρωβουλευτής σημείωσε πως δεν τον επέλεξε για τις ικανότητές του στο κατς, αλλά γιατί είναι άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και διότι «πρόκειται για έναν μορφωμένο και πτυχιούχο νέο».
Ο Αλέξανδρος Λύρης ήταν πολιτευτής της Χρυσής Αυγής στις τελευταίες εθνικές εκλογές και ευρωεκλογές, και βασικό στέλεχος του Μετώπου Νεολαίας του κόμματος. Γεννήθηκε το 1986 στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Δήμο Κρεστένων Ηλείας. Υπηρέτησε τη θητεία του ως Έφεδρος Αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων στην 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών.
Είναι τελειόφοιτος του τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Μιλά άπταιστα Γαλλικά και Αγγλικά, καθώς επίσης και Ρωσικά. Έπειτα από σεμινάρια και σχετικές εξετάσεις στο Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών, έχει πιστοποιηθεί ως Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής. Έχει εργαστεί ως ιδιωτικός υπάλληλος σε γραφείο ασφαλιστικών υπηρεσιών και πλέον δραστηριοποιείται στον πρωτογενή τομέα και συγκεκριμένα στην παραγωγή ελαιολάδου. Είναι ενεργό μέλος του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής, με έντονη παρουσία και συμμετοχή στις δράσεις του Κινήματος. Επιπλέον, αρθρογραφεί τρία και πλέον έτη στην εφημερίδα ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και πάνω από ένα χρόνο στην ιστοσελίδα του Μετώπου Νεολαίας Antepithesi.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου