23.7.14

ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ ΕΣΤΙΑ ΜΟΛΥΝΣΗΣ- Κατεδάφισαν αυθαίρετο εστιατόριο στο λιμάνι του Ναυπλίου


Φωτογραφία: thebest.gr
Φωτογραφία: thebest.gr

Ολοκληρώθηκε σήμερα, με πρωτοβουλία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, η κατεδάφιση αυθαιρέτου εστιατορίου, στη θέση Μπανιέρες στο λιμάνι του Ναυπλίου, το οποίο είχε κατασκευάσει ο επιχειρηματίας, ενοικιαστής του χώρου από το Λιμενικό Ταμείο και στη συνέχεια είχε εγκαταλείψει, με αποτέλεσμα να αποτελεί εστία μόλυνσης.
Η κατεδάφιση των αυθαιρέτων κατασκευών στο κτίριο, που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων του Ναυπλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης, πραγματοποιήθηκε, από τον ίδιο τον επιχειρηματία, υπό την επίβλεψη τεχνικών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου.
Ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Γιώργος Διδασκάλου, με αφορμή την κατεδάφιση δήλωσε, ότι «οι εποχές που ο καθένας μπορούσε να αυθαιρετεί, για ίδιο όφελος, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που προκαλεί στη φύση, στην ιστορική μας κληρονομιά, στην αισθητική μας, έχουν παρέλθει οριστικά. Θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στις περιπτώσεις που προσβάλλουν ιστορικούς χώρους και τοπία ιδιαίτερου φυσικού κάλλους. Πρέπει, επιτέλους, να συνειδητοποιήσουμε ότι η ανάπτυξη οφείλει να γίνεται σε αρμονική ισορροπία με το περιβάλλον, προς όφελος όλων μας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου