3.7.14

Εξοργισμένη η πεθερά του Σαρκοζί

Η πεθερά του Νικολά Σαρκοζί, η Μαρίζα Μπρούνι Τεντέσι, δήλωσε εξοργισμένη για την εκστρατεία που έκρινε πως στόχο έχει να "κόψει τα πόδια" του πρώην προέδρου της Γαλλίας, να τον εμποδίσει να επιστρέψει στην ηγεσία της γαλλικής δεξιάς. Σε συνέντευξή της στην ιταλική εφημερίδα La Stampa, η μητέρα της Κάρλα Μπρούνι θεωρεί ότι "το πραγματικό σκάνδαλο είναι αυτή η απροσδόκητη εξέλιξη, ο τρόπος και η στιγμή που επιλέχθηκε για να παρουσιάσουν τις κατηγορίες αυτές σε βάρος του Νικολά".

"Περιέργως αυτή η έρευνα βγαίνει τώρα. Η στιγμή η οποία επιλέχθηκε δείχνει την επιθυμία για βεντέτα, πέραν του ότι είμαστε όλοι έτοιμοι να βάλουμε το χέρι στη φωτιά για την ηθική του ακεραιότητα. Εμείς που είμαστε πιο κοντά του, είμαστε εξοργισμένοι", δήλωσε η ιταλίδα πεθερά του πρώην προέδρου ο οποίος τελεί υπό δικαστική έρευνα.

"Είναι ακριβώς η στιγμή για να του κόψουν τα πόδια μια δια παντός. Ήταν φανερό ότι η πολιτική καριέρα του δεν θα σταματούσε εκεί (...). Η πρωτοβουλία της δικαιοσύνης έρχεται ακριβώς τη στιγμή που δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την επιστροφή του στην ηγεσία του UMP", πρόσθεσε.
Ο 59χρονος Νικολά Σαρκοζί τέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα υπό δικαστική έρευνα ως ύποπτος για διαφθορά και αθέμιτη άσκησης επιρροής, αξιόποινες πράξεις που αν αποδειχθούν, τιμωρούνται με ποινές που μπορεί να φθάσουν έως κάθειρξη 10 ετών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου