22.7.14

Φωτογραφίες της Πόλας Ρούπα έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ

Πέντε φωτογραφίες της καταζητούμενης και επικηρυγμένης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη, Παναγιώτας (Πόλας) Ρούπα, 45 ετών, η οποία διέφυγε από το κρησφύγετο της οδού Υψηλάντου 27 στο Μαρούσι, μαζί με το τετράχρονο παιδί της, πριν το ανακαλύψουν οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, έδωσε  στη δημοσιότητα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Η αστυνομία εκτιμά ότι η Πόλα Ρούπα, φεύγοντας από το διαμέρισμα, πήρε μαζί της φωτογραφίες που πιθανότατα απεικονίζουν την ίδια με τη σημερινή της εμφάνιση και του παιδιού, τον φορητό υπολογιστή της και πιθανότατα ένα πιστόλι, γιατί στο διαμέρισμα βρέθηκαν δύο θήκες, εκ των οποίων πιστεύεται ότι η μία είναι από το πιστόλι USP που χρησιμοποίησε ο Ν. Μαζιώτης στη συμπλοκή στο Μοναστηράκι. 
Ωστόσο, οι αστυνομικοί έχουν στη διάθεσή τους φωτογραφίες από το κλειστό κύκλωμα καμερών ασφαλείας στον σταθμό του ηλεκτρικού στο Μαρούσι, στις οποίες η γυναίκα φαίνεται αδυνατισμένη και με κοντά μαλλιά, τα οποία έχει βάψει ξανθά. Τέσσερις από τις φωτογραφίες που δημοσιοποίησε η αστυνομία, κατόπιν σχετικής εισαγγελικής διάταξης, είναι από τη συγκεκριμένη πηγή, ενώ η πέμπτη είναι από τη σύλληψή της το 2010.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι (6) μηνών, σύμφωνα με την σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί αφενός μεν στο να καταστεί εφικτή η σύλληψη της ανωτέρω φυγόποινης, καταδικασθείσας για κακουργήματα και πλημμελήματα, εκ δόλου και κυρίως, για εγκλήματα επιβουλής της δημόσιας τάξης, αφετέρου δε στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των διωκομένων αδικημάτων.
Ενδέχεται η ΡΟΥΠΑ Παναγιώτα να κυκλοφορεί με το υπ’ αριθμ. ΥΗΤ-2959 αυτοκίνητο, μάρκας HYUNDAI ACCENT, χρώματος ασημί, το οποίο είχε αγοράσει ο πρόσφατα συλληφθείς ΜΑΖΙΩΤΗΣ Νικόλαος, με πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας, υπό στοιχεία ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ Μιχάλης του Νικολάου και της Αρχοντίας.
Οι έρευνες για τον εντοπισμό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου επικεντρώνονται σε περιοχές της Αττικής, όπως τα Πατήσια, τον Άγιο Νικόλαο, τη Κυψέλη, τη Νέα Χαλκηδόνα, τη Νέα Ιωνία, τον Μαραθώνα, τη Νέα Μάκρη και το Γραμματικό, καθώς και στις περιοχές του Κιάτου και της Ακράτας Κορινθίας.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με το παραπάνω πρόσωπο να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 1014 και 10414 της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο
της επικοινωνίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου