23.7.14

Τελικά, είναι βέβαιο πως μας ψεκάζουν - Ιδού και οι (ατράνταχτες) αποδείξεις…

Την περασμένη Παρασκευή, δημοσιεύθηκαν στην «Καθημερινή» τα αποτελέσματα έρευνας επιστημονικής ομάδας από τρία πανεπιστήμια: το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας (που, ομολογουμένως, δεν ήξερα ότι υπήρχε και χαίρομαι πολύ που μαθαίνω ότι υπάρχει…) και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (για το οποίο είναι αλήθεια ότι κάτι είχα ακούσει…).
Η έρευνα αποδεικνύει ότι αυτό που ανέκαθεν υποστήριζα, επιτέλους, τεκμηριώνεται και επιστημονικά.
-Το 75% εκ του δείγματος των 1.045 ερωτηθέντων πιστεύει ότι η κρίση της ελληνικής οικονομίας ήταν προσχεδιασμένη από εξωθεσμικά (σκοτεινά) κέντρα.
-Το 69% πιστεύει ότι το φάρμακο για τον καρκίνο έχει εφευρεθεί αλλά δεν διατίθεται στην αγορά.
-Το 61% πιστεύει ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης είναι εβραϊκής καταγωγής.
-Το 59% ότι το τρομοκρατικό πλήγμα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 ήταν μεθοδευμένο από τους ίδιους τους Αμερικανούς.
Υπάρχει, τέλος, και ένα 27% που πιστεύει ότι η προσσελήνωση της αποστολής «Απόλλων 11» το 1969 ουδέποτε συνέβη, αλλά σκηνοθετήθηκε από τους Αμερικανούς σε κάποια έρημο.
Υπό την προϋπόθεση ότι όλα αυτά δεν είναι ένα καλοστημένο αστείο*, τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνουν την πεποίθησή μου ότι, ναι, υπάρχει ο λεγόμενος θεός της Ελλάδος!
Διαφορετικά δεν εξηγείται πώς μία χώρα, της οποίας ο πληθυσμός μαστίζεται σε τέτοια έκταση από παράνοια και βλακεία, μπορεί να τα έχει καταφέρει τόσο καλά, παρά τις ιστορικές αντιξοότητες, ώστε σήμερα να είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης, μέλος του ΝΑΤΟ και, επίσης, 29η ως προς το βιοτικό επίπεδο στην κατάταξη των ανεπτυγμένων χωρών του ΟΟΣΑ.
* Οι υποψίες μου περί καλοστημένου αστείου εδράζονται στο γεγονός ότι, στην κατάταξη με τους θεσμούς/φορείς τους οποίους οι ερωτηθέντες εμπιστεύονται περισσότερο, πρώτη είναι η Εκκλησία και δεύτερη… η κοινότητα των ομοφυλοφίλων!

Του Στέφανου Κασιμάτη

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου