30.7.14

Νίκος Πατσαρίνος - Να μην κλείσει το Κέντρο Νέων Κορίνθου

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
 
Πριν λίγες μέρες ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Παπαγγελλόπουλος, ανακοίνωσε την  απόφασή του να κλείσει το Κέντρο Νέων Κορίνθου προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης της εταιρείας η οποία το λειτουργούσε μέχρι πριν από δύο χρόνια. Η ανακοίνωση αυτή είναι η οριστικοποίηση μιας διαδικασίας που κρατάει τα τελευταία 4 με 5 χρόνια και που την ευθύνη της φέρουν όλοι όσοι διαχειρίστηκαν το Κέντρο Νέων τα χρόνια αυτά. Οι ευθύνες βαρύνουν.
Τον τελευταίο εκλεγμένο νομάρχη Κορινθίας και νυν βουλευτή   και υφυπουργό της ΝΔ κ. Ταγαρά που επέτρεψε τη λειτουργία του κέντρου με τρόπο που λειτουργούσε σε βάρος της ίδιας του της μακροπρόθεσμης επιβίωσης.
Την παρούσα διοίκηση της περιφέρειας, δηλ. τους κ.κ. Τατούλη, Δέδε και Παπαγγελλόπουλο  που επέτρεψαν με την πρωτοφανή αδράνειά τους την πλήρη απαξίωση του Κέντρου Νέων τα τελευταία  τέσσερα χρόνια.
Το Δήμο Κορινθίων που σαν ένα από τα τρία (3) μέρη της εταιρείας δεν άσκησε με τη συνέπεια που θα έπρεπε τον εποπτικό του ρόλο, προκειμένου να διασφαλίσει τη λειτουργία του Κέντρου.
Το ΝΟΣΥΝ (Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας) που, αφού επί χρόνια φιλοξενήθηκε στο Κέντρο, επέβαλλε τη λύση της εταιρείας που διαχειριζόταν μέχρι το 2013  το Κέντρο Νέων και οδήγησε την κατάσταση στο σημερινό αδιέξοδο.
          Το Κέντρο Νέων παραμένει ανοιχτό σαν χώρος πολιτισμού τον τελευταίο ενάμισι χρόνο (από το χειμώνα του 2013) εξαιτίας της Πρωτοβουλίας για το Κέντρο Νέων και των ομάδων που τη συναποτελούν. Με εθελοντική δουλειά η Πρωτοβουλία  επέβαλλε τη λειτουργία του Κέντρου δίνοντας έτσι την προοπτική του χώρου. Αντί όμως η προσπάθεια αυτή να στηριχθεί από την περιφέρεια, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Παπαγγελλόπουλος με πρόσχημα την εκκαθάριση της εταιρείας που διαχειριζόταν το Κέντρο ζητά το οριστικό κλείσιμο του χώρου. Παράλληλα, χρησιμοποιεί το χώρο του Κέντρου Νέων σαν αποθήκη (!) για τις άλλες δύο πολιτιστικές δομές που έκλεισε η απερχόμενη περιφερειακή διοίκηση (Τατούλη, Δέδε και Παπαγγελλόπουλου), δηλ. το θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» και το Λυσίπειο.
Σημαντική παράμετρο στο θέμα αποτελεί και το γεγονός ότι για ενάμισι χρόνο οι δύο –πρώην πλέον- εργαζόμενοι στο Κέντρο είναι απλήρωτοι και όμηροι της συγκεκριμένης κατάστασης.
Χαρακτηριστικό της αδιαφορίας που έχει επιδείξει η απερχόμενη περιφερειακή αρχή για το θέμα είναι το γεγονός  ότι δεν υπάρχει καμία ουσιαστική εξέλιξη στο θέμα από την τελευταία συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο, που έγινε το Φεβρουάριο του 2013(!) μετά από ερώτηση που καταθέσαμε σαν Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου (βλέπε σχετικά: http://www.syrizakorinthias.gr/2009-03-28-17-40-27/173-2013-02-19-10-29-57)
Σύμφωνα με τα παραπάνω ρωτάμε:
1. Τι είδους παρέμβαση προτίθεστε να κάνετε προκειμένου το Κέντρο Νέων να λειτουργήσει με βάση τις ανάγκες των νέων της Κορινθίας και τις προτεραιότητες που έχει θέσει η Πρωτοβουλία;
2. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και η αποζημίωση  στις πρώην  εργαζόμενες στο Κέντρο;
3. Γνωρίζετε ποιες ομάδες -και τι είδους δραστηριότητες έχουν αυτές οι ομάδες –αποτελούν το Νομαρχιακό Συμβούλιο Νεολαίας Κορίνθου, που αποτέλεσε το μέτοχο της εταιρείας που προσέφυγε ζητώντας και επιτυγχάνοντας τελικά τη λύση της εταιρείας του Κέντρου Νέων Κορίνθου και δημιουργώντας αυτό το αδιέξοδο; Γνωρίζετε  ότι αυτές οι ομάδες δεν έχουν καμία ουσιαστική σχέση με τη δράση των νέων στην Κορινθία;

30/7/2014
Ο Περιφερειακός Σύμβουλος
ΝΙΚΟΣ ΠΑΤΣΑΡΙΝΟΣ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου