14.7.14

ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΥ - Η κατάθεση του Πέτρου Κωνσταντινέα !

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ….150 ΣΕΛΙΔΩΝ ΒΟΥΛΕΥΜΑ !!!

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η ένορκη κατάθεση του πρώην διαιτητή ποδοσφαίρου Πέτρου Κωνσταντινέα στην ασκηθείσα δίωξη για σύσταση εγκληματικής συμμορίας στον Αριστείδη Σταθόπουλο
Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, πρώην διαιτητής της ΕΠΣ Μεσσηνίας, πρόεδρος της οποίας είναι επί σειρά ετών ο Αριστείδης Σταθόπουλος, μέλος του Δ.Σ της ΕΠΟ και πρώην Αντιπρόεδρος της ΕΠΟ, ορίστηκε ως διαιτητής στον αγώνα Ξάνθης-Ολυμπιακού Πειραιά που διεξήχθη στη Ξάνθη την 22.1.2012.
 Μετά το τέλος του αγώνα, που έληξε υπέρ της ομάδας της Ξάνθης, υπήρξαν έντονες αντιδράσεις και παράπονα από την πλευρά του Ολυμπιακού, επειδή η ομάδα του Πειραιά θεώρησε ότι αδικήθηκε από τον διαιτητή, ο οποίος αρνήθηκε να καταλογίσει, κατά την άποψή της, πέναλτι υπέρ αυτής.
Ο συγκεκριμένος αγώνας είχε ιδιαίτερη βαθμολογική σημασία για την ομάδα του Ολυμπιακού, που εκείνη την χρονική στιγμή, υπολείπονταν του αιωνίου αντιπάλου του Παναθηναϊκού, κατά δύο βαθμούς.
Κορύφωση των αντιδράσεων, που επακολούθησε της λήξης του αγώνα, αποτέλεσε η έντονη φημολογία που επικρατούσε, περί παραιτήσεως του διαιτητή Κωνσταντινέα από τη διαιτησία, καθώς και η δήλωση του Σταθόπουλου , αντιπροέδρου τότε της ΕΠΟ στον Τύπο, με την οποία ζητούσε από τα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ την τιμωρία του Κωνσταντινέα. 
Μετά την πάροδο λίγων ημερών από την τέλεση του αγώνα, τοποθετήθηκαν εκρηκτικά στο φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα ο ως άνω διαιτητής και ακολούθησε ισχυρή έκρηξη από την οποια προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές.
 Κατόπιν αυτών ο Κωνσταντινέας, μετά τον αγώνα Ατρομητος-ΠΑΟΚ τον οποίο διαιτήτευσε, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη διαιτησία λέγοντας τα εξής:
"ύστερα από 16 χρόνια αποφάσισα αποχωρήσω από το <<διαμορφωμένο>> από τους ίδιους παράγοντες πλαίσιο του ποδοσφαίρου.
 Προτεραιότητα και στόχος της ζωής μου είναι το ήθος και η αξιοπρέπειά μου .
Ο χώρος του πρωταθλήματος της Super League, έτσι όπως είναι πλαισιωμένος δεν με αντιπροσωπεύει πλέον, αντίκειται στις ηθικές μου αξίες και στα όνειρά μου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τοuς απλούς φιλάθλους όλων των ομάδων που με στήριξαν και τους υγιείς εργάτες του ποδοσφαίρου.
Για τους «ανθρώπους» που λuμαίνονται το ποδόσφαιρο και το πνεύμα του αθλητισμού ας τους φωτίσει ο Θεός.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ FIFA ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕΑΣ ΠΕΤΡΟΣ» .
Στην από 29.10.2013 ένορκη κατάθεση του ο πρώην διαιτητής του συνδέσμου Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας ισχυρίζεται ότι, ορίστηκε ως πρώτος διαιτητής του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΕ ΞΑΝΘΗΣ - ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για το πρωτάθλημα της Superleague 2011-2012. Ότι παραμονές του αγώνα ο Θόδωρος Κοuρίδης, πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ επισκέφθηκε με τη συνοδό του το φούρνο που διατηρεί στην Καλαμάτα λέγοντάς του τα εξής:
 ''..... πρόσεχε το παιχνίδι εκεί πάνω που πας, γιατί είναι δύσκολα για τον πρόεδρό σου και για όλους μας. Πρέπει να κερδίσει το παιχνίδι ο Ολυμπιακός ..... μη φοβάσαι τον Βασσάρα τη Δευτέρα ή την Τρίτη φεύγει ..... δεν γνωρίζει ο Σταθόπουλος ότι έχω έρθει ....'' και ότι του απήντησε "εγώ θα παίξω όπως πάντα δεν χρωστάω σε κανένα''.
Ότι την ίδια ημέρα συναντήθηκε με τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μεσσηνίας Αριστείδη Σταθόπουλο στην κεντρική πλατεία της πόλης μετά από αίτημα του τελευταίου .
 Ότι κατά τη συναντηση αυτή, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας έδειξε να μη γνωρίζει τη συνάντηση Κουρίδη-Κωνσταντινέα, όταν δε την πληροφορήθηκε, απευθυνόμενος στον διαιτητή είπε τα εξής:
 ''..... Α, ήρθε ο Θόδωρος .... δύσκολα τα πράγματα .... πρέπει να κερδίσει ο Ολυμπιακός .... πρόσεξε μην πέσει κανένας παίκτης στην περιοχή και δεν δώσεις πέναλτι .... όλοι οι συνεργάτες σου είναι εντάξει και μη φοβάσαι τον παρατηρητή διαιτησίας ... πρέπει για το καλό σου και για το καλό όλων μας να κερδίσει ο Ολυμπιακός ........''.
Ότι στα ανωτέρω απάντησε ότι ''εγώ θα παίξω αυτό που βλέπω και ας κερδίσει ο καλύτερος και πιο τυχερός''.
Ότι μετά το τέλος του αγώνα και την ήττα του Ολυμπιακού η ομάδα του Πειραιά εξέφρασε έντονα παράπονα και διαμαρτυρίες. Ότι ακολούθησε συνάντηση Σταθόπουλου με τον Κωνσταντινέα κατά την οποία του ζήτησε την έγγραφη παραίτησή του, καθώς και ότι έπρεπε να ζητήσει συγγνώμη για τη διαιτησία του, ενώ το βράδυ της ίδιας ημέρας με έγγραφη ανακοίνωσή του στον τύπο, ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του διαιτητή, πριν μάλιστα συνταχθεί η έκθεση του παρατηρητή διαιτησίας.
 Ότι λίγες μέρες αργότερα, άγνωστοι πέταξαν πέτρες και έσπασαν την τζαμαρία του αρτοποιείου του, ενώ στις 22.2.2012 τοποθετήθηκε από άγνωστους δράστες εκρηκτικός μηχανισμός από την έκρηξη του οποίου προκλήθηκαν ιδιαίτερα σοβαρές υλικές ζημίες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου