20.7.14

Λαβώθηκαν ερωτικά οι Έλληνες - Τα μνημόνια... μειώνουν την ερωτική διάθεση

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης δε φαίνονται τελικά μόνο στις τσέπες μας αλλά και στη σεξουαλική μας ζωή, καθώς οι Έλληνες φαίνεται πως λαβώθηκαν ερωτικά λόγω άγχους και επαγγελματικής ανασφάλειας.

Μπορεί οι Έλληνες εραστές να εμφανίζονται ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη με τους πιο ενεργούς σεξουαλικά πολίτες, δε σημαίνει όμως ότι δε μειώθηκε η ερωτική τους διάθεση εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Οι ειδικοί καταγράφουν μείωση της λίμπιντο των Ελλήνων γεγονός που αποδίδουν ευθέως στο άγχος των μνημονίων και της τρόικας. Παρότι οι Έλληνες θεωρούνται μαραθωνομάχοι στο σεξ, η ερωτική τους ζωή υπονομεύεται όχι μόνο από τις ανθυγιεινές συνήθειες που ακολουθούν, όπως είναι το κάπνισμα και η παχυσαρκία αλλά και από το άγχος, την οικονομική κρίση και τη ρουτίνα της συμβίωσης.
Και η αντίφαση έχει ως εξής:
Tο 87% των Ελλήνων απάντησε ότι κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμια κατάταξης.
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα γνωστής εταιρείας προφυλακτικών οι Έλληνες βρίσκονται στις κορυφαίες θέσεις του κόσμου, όσον αφορά την συχνότητα των σεξουαλικών τους επαφών.
Όπως απέδειξε η ίδια έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 26.000 άνδρες από όλον τον κόσμο, το 87% των Ελλήνων απάντησε ότι κάνει σεξ τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα, επίδοση που τους φέρνει στην πρώτη θέση της παγκόσμια κατάταξης.
Παρόλα αυτά όμως τα προβλήματα και τα διάφορα εμπόδια δε λείπουν.
Και αυτό διότι έρευνες του Ινστιτούτου Ψυχικής και Σεξουαλικής Υγείας, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνδρες είναι μεταξύ άλλων η στυτική δυσλειτουργία και η πρόωρη εκσπερμάτιση σε ποσοστό που αγγίζει το 30%, κάτι που οφείλεται μεταξύ άλλων και στο άγχος των ημερών.
Εντυπωσιακό όμως είναι το γεγονός ότι ένα πολύ μικρό ποσοστό των ανδρών ζητάει τελικά τη βοήθεια του ειδικού.
Αντίστοιχες έρευνες της Εταιρείας Μελέτης Ανθρώπινης Σεξουαλικότητας και του Ανδρολογικού Ινστιτούτου έδειξαν ότι το 45% περίπου των Ελληνίδων μεταξύ 31 και 40 ετών αντιμετωπίζει σεξουαλικές δυσλειτουργίες (μειωμένη επιθυμία, αδυναμία οργασμού, συμμετοχή στην ερωτική πράξη χωρίς να αποκομίζουν ηδονή κ.α.).
Tα ζευγάρια την πρώτη τριετία κάνουν περισσότερες από δέκα φορές το μήνα σεξ, ενώ μετά τον πέμπτο χρόνο ο αριθμός των συνευρέσεων πέφτει κάτω από το 50%.
Οι άνδρες που βρίσκονται κοντά στην ηλικία των 40 οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι τον τελευταίο καιρό, είναι αυτοί που βιώνουν εντονότατα το εργασιακό στρες , οι υποχρεώσεις τους τρέχουν μήνα με τον μήνα, δεν έχουν διάθεση για σεξ και ξεσπάνε στη σύντροφο τους. Ίσως και για αυτό η υπόθεση γάμος να γίνεται μέρα με τη μέρα δυσκολότερη για τον Έλληνα των μνημονίων και της τρόικας.  

Οι εποχές είναι δύσκολες για ...πρίγκιπες και ειδικά παντρεμένους καθώς όσο περνάει ο καιρός η ρουτίνα καταβαραθρώνει το σεξ.
Χαρακτηριστικό είναι ότι τα ζευγάρια την πρώτη τριετία κάνουν περισσότερες από δέκα φορές το μήνα σεξ, ενώ μετά τον πέμπτο χρόνο ο αριθμός των συνευρέσεων πέφτει κάτω από το 50%.
Την έβδομη χρονιά, η επαφή περιορίζεται σε μία φορά το μήνα, ενώ από εκεί και πέρα ο γάμος γίνεται όλο και πιο ...πλατωνικός, καθώς η ερωτική έλξη μειώνεται δραστικά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου