23.7.14

ΜΕΣΣΗΝΗ: Βραδιά Λόγου και Μουσικής από τον ΠΑΜΙΣΟ

Στις 19 Ιουλίου, ημέρα Σάββατο και ώρα 8.30 το απόγευμα, ο προαύλιος χώρος στο εξωκλήσι της Αγίας Παρασκευής πλημμύρισε από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει την «Βραδιά Λόγου και Μουσικής» που είχε οργανώσει ο Σύλλογος των Απανταχού Νησιωτών “Ο ΠΑΜΙΣΟΣ” με τη συνδρομή του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης.
Στην έναρξη της εκδήλωσης το καλωσόρισμα έκαναν ο πρόεδρος του Συλλόγου των απανταχού Νησιωτών ΠΑΜΙΣΟΣ Μιχάλης Γαβράς, η πρόεδρος του Σωματείου Εθελοντών Μεσσήνης Ντίνα Αντωνάκου και ο τέως πρόεδρος του «Ο Πάμισος» Δημήτρης Δημητρόπουλος και συντονιστής της εκδήλωσης.
Ο “ΠΑΜΙΣΟΣ” τηρώντας την ρήση του προέδρου μέσα από τους στίχους του Πατρίκιου «πατρίδα μας είναι τα παιδικά χρόνια» για άλλη μια φορά οργάνωσε μια ξεχωριστή πολιτιστική εκδήλωση στην γενέτειρα, για ένα σημαντικό άνθρωπο, που «μεγάλωσε» στην Μεσσήνη, έναν «συμπατριώτη», τον Παναγιώτη Σκούφη
Κύριο θέμα της εκδήλωσης, ήταν η παρουσίαση της έκδοσης του έργου του Παναγιώτη Σκούφη με τίτλο «Σταυροδρόμια της ζωής, Κορομηλιά, παιδιά και εφηβικά χρόνια». Ένα ακόμα βιβλίο που κοσμεί το εκδοτικό έργο του ΠΑΜΙΣΟΥ.
Παρουσιάστηκε επίσης η προσωπικότητα του συγγραφέα, νομικού και μεταφραστή Παναγιώτη Σκούφη. Μίλησαν για αυτόν ο Απόστολος Γεωργιάδης, καθηγητής της Νομικής και Ακαδημαϊκός, ο Θεμιστοκλής Σ. Ξανθόπουλος, Ομότιμος Καθηγητής Ε.Μ.Π., και ο Θεόδωρος Μπρεδήμας, δημοσιογράφος.
Επίσης χαιρετισμό απηύθυναν ο Γρηγόρης Κρόμπας, αντιπρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, καθώς και ο συμμαθητής του Παναγιώτη Σκούφη από τα γυμνασιακά του χρόνια στη Μεσσήνη, Τάκης Βαλαβάνης.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε και παρουσίασε με εξαιρετικό τρόπο η ηθοποιός Βασιλική Σαραντοπούλου
Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης οι παρευρισκόμενοι απήλαυσαν μια σειρά τραγουδιών από τον συμπατριώτη μας Γιάννη Θωμόπουλο πλαισιωμένο από τους μουσικούς Γιάννη Ζέρβα, Αιμίλιο Κούμανη, Δημήτρη Θεοχάρη και Μαρία Μαυρέα.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο αντιδήμαρχος Κοινωνικών Θεμάτων και Πολιτισμού Γιώργος Δαβίλας, ο δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Τσώνης, οι πρώην δήμαρχοι Μεσσήνης Χρίστος Χριστόπουλος και Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο αρχαιολόγος καθηγητής Πέτρος Θέμελης, ο ζωγράφος-χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης, ο πρόεδρος της Λυρικής Σκηνής και γενικός διευθυντής Κοινοβουλευτικού Εργου Σάκης Θεοδωρόπουλος, ο αντιπρόεδρος στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους Δημ.Αναστασόπουλος, ο πρόεδρος του Συλλόγου «Το Νησί» Παναγ. Σταθόπουλος, ο ταμίας της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Γιάννης Πράνταλος και πολύς κόσμος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου