27.7.14

Στο σφυρί η βίλα των Παπανδρέου στο Καστρί από την Εφορία

Από τα δίχτυα της Εφορίας φαίνεται ότι δεν γλίτωσε ούτε η αδερφή του πρώην πρωθυπουργού, Σοφία Παπανδρέου, καθώς εμφανίζεται, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα αρκετά ασυνεπής προς τις υποχρεώσεις της.
Συγκεκριμένα από το 2009 και μετά οι οφειλές της προς το ελληνικό Δημόσιο έχουν ανέλθει στο ιλιγγιώδες ποσό των 500.000 ευρώ, από τα οποία μάλιστα τα 300.000 ευρώ είναι ληξιπρόθεσμες οφειλές.
Οι οφειλές της κυρίας Παπανδρέου που ζει στον Καναδά φέρονται να προέρχονται από απλήρωτους φόρους εισοδήματος και κυρίως φόρους ακινήτων για τη βίλα στο Καστρί και τις υπερπολυτελείς μεζονέτες που έχει χτίσει εκεί, και τις οποίες νοικιάζει, μεταξύ άλλων, στον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικόλαο.
Τη διετία 2012-2013 έχουν βεβαιωθεί στην κυρία Παπανδρέου φόροι ύψους συνολικά 700.000 ευρώ, τα οποία αφορούν κυρίως τα ακίνητα. Από αυτά πληρώθηκαν ή μπήκαν σε ρύθμιση περί τα 200.000 ευρώ ενώ σε άλλα τόσα εκκρεμούν προς πληρωμή χωρίς όμως να έχουν ακόμα καταστεί, επίσης, ληξιπρόθεσμα.
Για τα χρέη αυτά η φορολογική διοίκηση έχει ξεκινήσει κατασχέσεις. Πεπειραμένοι ελεγκτές θεωρούν ότι θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει ήδη οι κατασχέσεις των ακινήτων στο Καστρί για να διασφαλιστεί το Δημόσιο ή τουλάχιστον οι κατασχέσεις των ενοικίων που πληρώνουν στην ιδιοκτήτρια ο δευτερότοκος γιος του Κωνσταντίνου, Νικόλαος, και η σύζυγός του Τατιάνα Μπλάτνικ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου