27.6.14

Υποχωρεί ο καύσωνας, έρχονται καταιγίδες

Μετά το καμίνι που θύμιζαν πολλές περιοχές της χώρας την Πέμπτη με τους ζεστούς ανέμους να κάνουν τη ζέστη ανυπόφορη, έρχεται σήμερα μια ανάσα από τον καύσωνα, καθώς το θερμόμετρο πέφτει ελαφρώς.
Αναλυτικά:
Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται το πρωί λίγες νεφώσεις και από το μεσημέρι και μετά σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία δε θα ξεπεράσει τους 32 βαθμούς. Από το βράδυ στο Θρακικό θα επικρατήσουν βορειοανατολικοί άνεμοι 5 με 6 μποφόρ.
Στην Ήπειρο και στη δυτική Στερεά αναμένεται το πρωί αίθριος καιρός και μετά το μεσημέρι νεφώσεις και στα ορεινά της Ηπείρου μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 32 βαθμούς.
Στα νησιά του Ιονίου θα επικρατεί ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν, το πρωί από νότιες διευθύνσεις ασθενείς νοτιάδες και από το απόγευμα βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Στην Πελοπόννησο θα υπάρχουν λίγες μόνο νεφώσεις. Τα θερμόμετρα θα δείξουν, στη δυτική Πελοπόννησο μέχρι τους 34 βαθμούς και στην ανατολική έως και τους 38. Στα Κύθηρα θα πνέουν δυτικοί άνεμοι 4 με 5 μποφόρ.
Στην Κρήτη προβλέπονται αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες. Από το απόγευμα οι άνεμοι στη δυτική Κρήτη θα ενισχυθούν στα 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 με 39 βαθμούς.
Στα Δωδεκάνησα προβλέπονται ήλιος και ζέστη. Κανένα πρόβλημα από τον αέρα.
Στις Κυκλάδες θα πνέουν νοτιοδυτικοί άνεμοι 4 με 6 μποφόρ. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα υπάρχουν λίγες αραιές νεφώσεις και θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι νοτιάδες. Στις Σποράδες η ημέρα θα κυλήσει με καλό καιρό, όμως τη νύχτα προς το Σάββατο θα σημειωθούν βροχές και θα επικρατήσουν δυνατοί βορειοανατολικοί άνεμοι.
Στη Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια αναμένονται το πρωί αίθριος καιρός, το απόγευμα και το βράδυ σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία θα πέσει κατά 2 με 3 βαθμούς και θα κυμανθεί από 20 έως 38 βαθμούς

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου