16.5.14

H Νάντια Γιαννακοπούλου στο άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της Ε.Ε.

Στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Μαΐου 2014 υπό την προεδρία του Έλληνα Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννη Μανιάτη, συμμετείχε η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ κα. Νάντια Γιαννακοπούλου.

Στο Συμβούλιο Περιβάλλοντος συμμετείχαν εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η Επίτροπος για την Δράση για το Κλίμα, Connie Hedegaard, και ο Επίτροπος για το Περιβάλλον, Janez Potočnik, καθώς και οι αρμόδιοι Υπουργοί των κρατών-μελών της Ε.Ε., των υποψηφίων προς ένταξη κρατών (συμπεριλαμβανομένου του συνόλου σχεδόν των βαλκανικών χωρών) και των κρατών της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελευθέρων Συναλλαγών (ΕΖΕΣ).

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης που είχε ως θέμα το Θαλάσσιο Περιβάλλον ως βάση για μια βιώσιμη «Γαλάζια Ανάπτυξη», τοποθετήθηκε η Γενική Γραμματέας ΥΠΕΚΑ Νάντια Γιαννακοπούλου ως εκπρόσωπος της χώρας, επισημαίνοντας ότι η Καλή Κατάσταση Περιβάλλοντος είναι ο ακρογωνιαίος λίθος επί του οποίου πρέπει να βασιστεί η γαλάζια ανάπτυξη.

«Οικονομικές δραστηριότητες οι οποίες διεξάγονται με τρόπο που υποβαθμίζει το θαλάσσιο περιβάλλον δεν μπορεί να είναι μακροπρόθεσμα βιώσιμες. Προκειμένου να διασφαλιστεί αυτό, πρέπει να εφαρμόσουμε με συνέπεια και πνεύμα συναντίληψης και συνεργασίας την Οδηγία Πλαίσιο για τη Θαλάσσια Στρατηγική σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα νομικά και διαχειριστικά εργαλεία που διαθέτουμε όπως η Κοινή Αλιευτική Πολιτική, η Οδηγία Πλαίσιο για τα Νερά και η Οδηγία για τους Οικοτόπους, καθώς επίσης και η νέα Οδηγία για το Θαλάσσιο Σχεδιασμό η οποία υιοθετήθηκε πολύ πρόσφατα κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου