21.5.14

Υποδυόταν τον ανήλικο και έπαιρνε φωτογραφίες από μικρά κορίτσια μέσω του facebook


Υποδυόταν τον ανήλικο και έπαιρνε φωτογραφίες από μικρά κορίτσια μέσω του facebook

Συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, στην ευρύτερη περιοχή της Μαγνησίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ένας 29χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία ανηλίκων, σύμφωνα με το e-volos.gr.

Όπως προέκυψε ο 29χρονος, κατά το τελευταίο 9μηνο, δημιουργώντας προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης «facebook» υποδυόμενος ανήλικο μαθητή, προσέγγιζε και συνομιλούσε διαδικτυακά και τηλεφωνικά με ανήλικες κοπέλες.

Στο πλαίσιο της επικοινωνίας αυτής, αφού τις έπειθε να του αποστείλουν ημίγυμνες φωτογραφίες τους, στη συνέχεια υπό την απειλή ότι θα δημοσιεύσει τις φωτογραφίες αυτές στο διαδίκτυο, τις εξανάγκαζε να του αποστείλουν και άλλες φωτογραφίες τους με γυμνό περιεχόμενο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
- ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής,
- μία φορητή συσκευή αποθήκευσης δεδομένων (USB) και
- (78) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης δεδομένων (CD).
Από την επιτόπια αυτοψία στα κατασχεθέντα πειστήρια, τα οποία θα αποσταλούν για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκαν αποθηκευμένες φωτογραφίες ανήλικων κοριτσιών, καθώς και πλήθος άλλων αρχείων με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Επιπλέον, από την κατοχή του 29χρονου κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που χρησιμοποιούσε για την τηλεφωνική επικοινωνία του με τις ανήλικες.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλίας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου