2.5.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Τα πυροσβεστικά του Δήμου ανεχώρησαν στους χώρους διασποράς

a 6Ανεχώρησαν σήμερα στους χώρους διασποράς τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου Καλαμάτας, 13 τον αριθμό, που έχουν προσφέρει πολλά για την κατάσβεση πυρκαγιών εν τη γενέσει τους. Ο Δήμαρχος, σε δηλώσεις του, επεσήμανε την αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου Καλαμάτας και Πυροσβεστικής και χαρακτήρισε τους πυροσβέστες «ακοίμητους φρουρούς της ζωής και της περιουσίας των πολιτών από τις φωτιές».
Ευχαρίστησε, επίσης, τους Προέδρους και τα μέλη των Τοπικών Συμβουλίων διότι συμβάλλουν κάθε χρόνο οδηγώντας τα πυροσβεστικά οχήματα του Δήμου και σβήνουν στο ξεκίνημα πολλές πυρκαγιές. Ευχαριστίες απηύθυνε επίσης στους εθελοντές και στα υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου. Ανέφερε, ακόμη, πως ο Δήμος Καλαμάτας θα προσλάβει δεκάδες πυροφύλακες για την αντιπυρική περίοδο, που θα επιτηρούν τους χώρους ευθύνης τους και θα επεμβαίνουν όταν παραστεί ανάγκη.
a 2
Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, πύραρχος Κυριακούλης Κυριακουλέας, ευχαρίστησε το Δήμο Καλαμάτας και το Δήμαρχο για τη συνεργασία, τονίζοντας ότι «είναι από τους λίγους Δήμους που στέλνουν οχήματα και εκτός ορίων Δήμου, όπως πέρυσι στην Κυπαρισσία, κάτι που αποτελεί πολύ σημαντική βοήθεια». Ο κ. Κυριακουλέας επεσήμανε, ακόμη, ότι έχει μεγάλη σημασία η διασπορά οχημάτων για την καταπολέμηση πυρκαγιών πολύ γρηγορότερα και ευκολότερα, σε σχέση με τη μετάβαση οχημάτων της Πυροσβεστικής από την έδρα της στο συμβάν. Τόνισε, τέλος, ότι απαγορεύεται πλέον να βάζουν οι πολίτες φωτιές στο ύπαιθρο για οποιοδήποτε λόγο, μέχρι το πέρας της αντιπυρικής περιόδου.
a 4
Επισημαίνεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας έχει φροντίσει για τη συντήρηση των οχημάτων, για τη διάνοιξη και αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, αλλά και για το γέμισμα των υδατοδεξαμενών, από τις οποίες αντλούν τα πυροσβεστικά οχήματα νερό για ανεφοδιασμό.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου