8.5.14

Φωτιά έβαλε ο Τσίπρας από την Καλαμάτα, μίλησε για άρση της ασυλίας του Βενιζέλου!

Για άρση της ασυλίας των Βενιζέλου έκανε λόγο από την Καλαμάτα ο Αλέξης Τσίπρας. 
Με απλά λόγια φωτογράφισε δικαστικές εξελίξεις "σε περίπτωση που οι εγχώριοι και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει..."
Το προεκλογικό παιγνίδι παίρνει φωτιά και η προοπτική των ποινικών διώξεων διαγράφεται πλέον απειλητικά πάνω από τα κεφάλια πολιτικών προσώπων που δείχνουν σήμερα πανίσχυροι.
Πανίσχυρος ήταν κάποτε και ο Ακης.
Είπε ο Τσίπρας στην ομιλία του>
Δείτε τους.
Ο κύριος Βενιζέλος περιφέρει τον τρόμο του και έφτασε τελευταία να εκβιάζει ότι αν καταποντιστεί θα καταρρεύσει και η κυβέρνηση.  Άθλιος εκβιασμός.  Ο Πάγκαλος τον χαρακτήρισε έτσι.   Εμείς είμαστε όπως ξέρετε φειδωλοί σε χαρακτηρισμούς.  Αλλά θέλω να σας εξομολογηθώ κάτι:   Συμφωνούμε με τον κύριο Βενιζέλο.  Συμφωνούμε. Μάλιστα.  Γιατί αναγνωρίζει ότι οι επικείμενες εκλογές είναι κρίσιμες.  Ότι μπορεί να σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης.  Επαυξάνουμε μάλιστα: Θα σημάνουν το τέλος της κυβέρνησης. Ότι δεν είναι χαλαρό πανηγύρι όπως τις παρουσίαζαν μέχρι χτες αλλά αποφασιστική μάχη.  
Υπάρχει όμως κι ένα ερωτηματικό:  Ποιους θέλει να εκβιάσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ; 
Τους πολίτες που αν δεν τον ψηφίσουν θα στερηθούν από το προνόμιο να τους καταστρέφει ο Σαμαράς με τη δική του στήριξη;
Ή τους ισχυρούς εκείνους εγχώριους και διεθνείς παράγοντες που στηρίζουν την κυβέρνηση για να επιβάλουν το καθεστώς τους;  Μήπως φοβάται ο κύριος Βενιζέλος ότι θα τον εγκαταλείψουν, όπως ακριβώς τους προκατόχους του, στο έλεος της εκλογικής αισχύνης και της λαϊκής κατακραυγής;  
Αν είναι έτσι συμφωνούμε και μ' αυτό.  Έχει δίκιο να φοβάται.  Γιατί εκτός των άλλων μπορεί μαζί με τη στήριξή τους να άρουν και την ασυλία, που του έχουν μέχρι σήμερα παραχωρήσει.   Το ξέρει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ.  Και ο κύριος Σαμαράς, βεβαίως.   Και ο κύριος Μπαλτάκος.
Εμείς μπορεί να μην ξέρουμε όλα τα μυστικά του βάλτου, αλλά βλέπουμε και ξέρουμε την αποσύνθεσή τους που θυμίζει αυλικές ίντριγκες σκοτεινών εποχών.  Με εκβιασμούς, ενέδρες, μαχαιρώματα, συνωμοσίες, εξαγορές. Με στελέχη μιας χρήσεως, που αφού εκτελέσουν τα συμβόλαιά τους, εκτελούνται ύστερα πολιτικά.  
Αλλά πρέπει να το ξεκαθαρίσουμε.  Ο κύριος Βενιζέλος, όσο καλή διάθεση κι αν έχει, δεν είναι παρά κομπάρσος ακόμα και στην κατάπτωση.  Ο κύριος Σαμαράς είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής. Αυτός έκανε ευαγγέλιο της κυβέρνησής του την ατζέντα της Χρυσής Αυγής.  Πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να συνωμοτεί με κατηγορούμενους για εγκληματικές πράξεις νεοναζί, μέσω του φίλου και ταχυδρόμου του Μπαλτάκου.  Ακρωτηριάζει συστηματικά τη δημοκρατία, γελοιοποιεί τη Βουλή, ακυρώνει το σύνταγμα, για να περάσει τη βαρβαρότητα των μνημονίων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου