2.5.14

Ουκρανία: «Πολλοί οι νεκροί» στα ανατολικά, συγκρούσεις με τρεις νεκρούς στην Οδησσό

Στο χάος βυθίζεται η Ουκρανία, με τις ταραχές στα ανατολικά να διασπείρονται και στην Οδησσό στο νότο την Παρασκευή.
Ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Ολεξάντερ Τουρτσίνοφ έκανε λόγο, σε ανακοίνωσή του, για πολλούς νεκρούς, τραυματίες και συλληφθέντες μεταξύ των φιλορώσων αποσχιστών στα ανατολικά.
Φιλορώσοι αποσχιστές κατέρριψαν δύο ελικόπτερα του ουκρανικού στρατού, με δύο Ουκρανούς στρατιωτικούς να χάνουν τη ζωή τους στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, όπως επιβεβαίωσε το Κίεβο.
Πολλά σημεία ελέγχου των ενόπλων φιλορώσων στην πόλη πέρασαν στα χέρια του στρατού, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Τουρτσίνοφ, η στρατιωτική επιχείρηση στα πλαίσια της «αντιτρομοκρατικής κινητοποίησης» στα ανατολικά δεν προχωρεί με τους απαιτούμενους ρυθμούς, καθώς οι αποσχιστές χρησιμοποιούν αμάχους ως «ανθρώπινες ασπίδες».
Οπαδοί της απόσχισης από την Ουκρανία και της ένωσης με τη Ρωσία δήλωσαν στο δίκτυο BBC ότι ελέγχουν ακόμη σημεία της πόλης.
Αιματηρές συγκρούσεις διαδηλωτών στην Οδησσό
Στην Οδησσό, υποστηρικτές της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας, οι οποίοι διαδήλωναν μαζί με φιλάθλους συνεπλάκησαν με συμμετέχοντας σε φιλορωσική διαδήλωση, με αποτέλεσμα να χάσουν  τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 15, σύμφωνα με απολογισμό της τοπικής αστυνομίας.
Διαδηλωτές χρησιμοποίησαν κατά τις συγκρούσεις βόμβες μολότοφ και πέτρες.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου