31.5.14

Σύλληψη αστυνομικού για κλοπή

Στη σύλληψη ενός αστυφύλακας και συγγενικού του προσώπου προχώρησε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), καθώς κατηγορούνται για κλοπή από εγκαταστάσεις εταιρείας στην Ελευσίνα, στην οποία μάλιστα εργάζονταν και ως φύλακες.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο αστυφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα ενώ σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.
Ο συλληφθείς κατηγορείται ότι μαζί με τον αδελφό του εισήλθαν στην αποθήκη εταιρείας στην Ελευσίνα και προσχώρησαν σε κλοπή ενός  ηλεκτρονικού πίνακα και δύο βάσεων φωτισμού, επίσης μηχανολογικού εξοπλισμού.
Στο όχημά τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κόφτες, σιδηροπρίονο με ξύλινη χειρολαβή, σιδηρολοστός και κουκούλα full face.
Από την προανάκριση, προέκυψε ότι ο αστυφύλακας, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο και για χρονικό διάστημα περίπου δυο ετών, παρείχε στη συγκεκριμένη εταιρεία υπηρεσίες φύλαξης, κατά παράβαση των καθηκόντων του.

Επιπλέον προέκυψε ότι το παραπάνω χρονικό διάστημα, που παρείχε υπηρεσίες φύλαξης, είχε αφαιρέσει από τους αποθηκευτικούς χώρους της εταιρείας, κατ’ εξακολούθηση, μεταλλικά αντικείμενα (scrap) χρηματικής αξίας περίπου 30.000 ευρώ.
Στην ίδια εταιρεία εργαζόταν περιστασιακά ως φύλακας και ο αδερφός του, όταν ο αστυφύλακας εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο Κυριακή 1η Ιουνίου στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου