28.5.14

Απαγόρευση αλιείας στη Μεσόγειο - Για ποιό λόγο γίνεται!

Την απαγόρευση της αλιείας με μηχανότρατες στην περιοχή της Μεσογείου για δύο μήνες, από τις 24 Μαϊου μέχρι τις 15 Ιουλίου, αποφάσισε το αρμόδιο Υπουργείο στα πλαίσια των μέτρων για την προστασία του γόνου.

Σε ότι αφορά την Ελλάδα η απαγόρευση αυτή αναμένεται να επηρεάσει τους αλιείς της Κρήτης, της Πελοποννήσου και των Ιονίων Νήσων.

Οι δηλώσεις, σε κρητικό ραδιοφωνικό σταθμό, μέλους της Πρωτοβουλίας "Ένα καράβι για τη Γάζα", Βαγγέλη Πισσία, ότι η απαγόρευση γίνεται κατά το χρονικό διάστημα που έχει προγραμματιστεί η εν πλω υδρόλυση για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, συνδέοντας την απαγόρευση αλιείας με τη συγκεκριμένη διαδικασία, προκάλεσαν εσφαλμένη εντύπωση η οποία ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Flashnews.gr, πρόκειται για απόφαση της Ε.Ε στα πλαίσια της νέα Κοινής Ευρωπαϊκής Αλιευτικής Πολιτικής και των συνακόλουθων δράσεων για την προστασία του γόνου, την οποια ωστόσο δεν έχει αποδεχτεί μέχρι στιγμής, καμία μεσογειακή χώρα, εκτός από την Ελλάδα.

Χώρες για παράδειγμα όπως η Ιταλία αντέδρασαν έντονα και δεν έχουν προχωρήσει σε κυβερνητικές αποφάσεις που να απαγορεύουν στις μηχανότρατες να "βγαίνουν" στα ανοιχτά της Μεσογείου κατά το προαναφερθέν διάστημα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες του Flashnews.gr, από την πλευρά των αλιέων αλλά και φορέων, αναμένονται έντονες αντιδράσεις.

Flashnews.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου