10.5.14

BINTEO - Άναψαν τα αίματα στη Ξάνθη όταν συνελήφθη πλανόδια Κινέζα - Λίγο έλειψε ο κόσμος να "παίξει" ξύλο με τους αστυνομικούς

-Η Αστυνομία συνέλαβε την πλανόδια Κινέζα, με την ίδια να πετά τα προϊόντα της στο έδαφος, αρνούμενη να τα παραδώσει για κατάσχεση -Πολίτες αντέδρασαν στη σύλληψη, με τους τόνους να ανεβαίνουν επικίνδυνα μέσα σε λίγα λεπτά

Τα αίματα ανάψαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης όταν Αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν πλανόδια που διέθετε προς πώληση διάφορα μικροαντικείμενα, με μέλη Αριστερών δυνάμεων που βρίσκονταν στην περιοχή να αντιδρούν εντόνως και την ατμόσφαιρα να ηλεκτρίζεται επικίνδυνα.

Ήταν λίγο μετά τις 12.30 όταν μετά από έλεγχο της Αστυνομίας διαπιστώθηκε πως μια πλανόδια που εξέθετε διάφορα μικροαντικείμενα γενικής χρήσης προς πώληση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης δεν διέθετε τις κατά τον Νόμο προϋποθέσεις. Ως εκ τούτοι οι Αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν τη πλανόδια Κινέζα και να κατασχέσουν τα προϊόντα της, με μέλη ωστόσο του ΚΚΕ (μ-λ) που βρίσκονταν λίγο μόλις μέτρα παραπέρα διανέμοντας έντυπο ενημερωτικό υλικό για τις δράσεις τους να αντιλαμβάνονται το περιστατικό αντιδρώντας σθεναρά. 
Ακολούθησε ένταση, με την πλανόδια μάλιστα να αντιδρά στην κατάσχεση των προϊόντων της πετώντας τα μάλιστα στο έδαφος και λέγοντας πως προτιμά να τα πάρει δωρεάν ο κόσμος παρά η Αστυνομία. Στο σημείο συγκεντρώθηκε κόσμος ο οποίος προσπαθούσε να αντιληφθεί το τί είχε συμβεί με τους περισσότερους να αντιδρούν στη σύλληψη της πλανόδιας, ζητώντας από τους Αστυνομικούς να εφαρμόσουν τον Νόμο στα καφέ της Κεντρικής Πλατείας που καταλαμβάνουν κοινόχρηστους χώρους αυθαίρετα με τα τραπεζοκαθίσματά τους, καταλαμβάνοντας ακόμη και διαβάσεις τυφλών ενώ κάποιοι άλλοι φώναζαν πως πρώτα πρέπει να συλληφθούν οι μεγαλοφοροφυγάδες και μετά οι πλανόδιοι.

Οι τόνοι ανέβηκαν ακόμη περισσότερο όταν ένας αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία ενός εκ των πολιτών που αντέδρασαν στη σύλληψη της πλανόδιας, ενώ μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων τόσο από την πλευρά της Αστυνομίας όσο και από την πλευρά των πολιτών οι τόνοι κατέβηκαν και το συμβάν έληξε.

Στη συνέχεια οι πολίτες μάζεψαν από το έδαφος τα προϊόντα που είχε πετάξει η πλανόδια ώστε να της τα δώσουν, ενώ οι Αστυνομικοί αποχώρησαν.

thrakitoday.com

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου