24.5.14

ΣΕΙΣΜΟΣ 6.5 - ΑΙΣΘΗΤΟΣ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ -ΧΟΡΕΨΕ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ !

Σεισμική δόνηση 6,5 βαθμών σημειώθηκε στις 12:25 στη Λήμνο. 

Ο ισχυρός σεισμός είχε εστιακό βάθος 5χλμ. όπως αναφέρεται στο χάρτη του γεωδυναμικού ιστιτούτου. Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στην Αλεξανδρούπολη, όπου έπεσε το τηλεοπτικό σήμα, αλλά και στην Ξάνθη, τις Σέρρες, τη Δράμα και της Θεσσαλονίκη.
Περίπου 15 λεπτά αργότερα έγινε και δεύτερος σεισμός στη ίδια περιοχή με εστιακό βάθος 10χλμ. και μέγεθος 3,8 βαθμών.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανάρτηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η δόνηση ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών, είχε επίκεντρο νοτιοδυτικά της Σαμοθράκης (Γεωγραφικό Πλάτος: 40.2302° - Γεωγραφικό Μήκος: 25.3621°) και εστιακό βάθος 5 χλμ..
Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, το οποίο επικαλείται αμερικανικό Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4 βαθμών και σημειώθηκε 77 χλμ. νοτιοδυτικά της Αλεξανδρούπολης και είχε εστιακό βάθος 91 χλμ.
Μάλιστα, αναφέρεται ότι η δόνηση έγινε αισθητή και στην Κωνσταντινούπολη και μαρτυρίες αναφέρουν ότι είχε διάρκεια 10 δευτερολέπτων.
Αστυνομικές πηγές της Σαμοθράκης ανέφεραν πριν λίγο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι «ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός και είχε μεγάλη διάρκεια, όμως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές ζημιών».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου