30.5.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Αύριο, Σάββατο 31 Μαΐου,τα εγκαίνια της 3ης Ανθοκομικής Έκθεσης

Ανοίγει αύριο, Σάββατο 25 Μαΐου και ώρα 20.30, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, τις πύλες της η 3η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Καλαμάτας / 2014, η οποία πλέον αποτελεί θεσμό για την πόλη της Καλαμάτας και προσελκύει εκατοντάδες  εκθέτες και επισκέπτες.
Πρόκειται για μία γιορτή, κατά την οποία οι επισκέπτες, όχι μόνο μπορούν να προμηθευτούν φυτά, να ενημερωθούν από ειδικούς επιστήμονες πάνω σε θέματα ανθοκομίας και φροντίδας κήπου αλλά και να  ψυχαγωγηθούν παρακολουθώντας πολιτιστικά δρώμενα.

Οι φυτωριούχοι και οι ανθοπώλες που θα μετάσχουν ξεπερνούν τους 10, από τους οποίους το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να αγοράσει άνθη και φυτά σε προνομιακές τιμές.
Στο περίπτερο του Δήμου Καλαμάτας θα παρέχονται πληροφορίες από εξειδικευμένο προσωπικό για την αστική γεωργία, όπως είναι οι δημοτικοί λαχανόκηποι.
Από τη Δευτέρα 2 έως και την Παρασκευή 6 Ιουνίου, κατά τις ώρες 09.00-12.00, θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια για μαθητές σχολείων, τα οποία θα διενεργήσουν οι Διευθύνσεις Γεωτεχνικών Υπηρεσιών- Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Μεσσηνίας, η ΛΗ’  Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, η εθελοντική περιβαλλοντική ομάδα Re:think Project, το ΤΕΙ Πελοποννήσου, ο Σύλλογος γεωπόνων ελεύθερων επαγγελματιών και η Κ.Ε. «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας.
 Σημειώνεται ότι το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από τα σχολεία είναι το διπλάσιο από την περσυνή/2η Ανθοκομική Έκθεση, γεγονός που ενθαρρύνει το Δήμο Καλαμάτας αφού η περιβαλλοντική εκπαίδευση και η ευαισθητοποίηση των μαθητών, είναι ένας από τους βασικότερους στόχους της Ανθοκομικής Έκθεσης
Παρατίθεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων και οι παράλληλες εκδηλώσεις μαζί με τα σημεία ενδιαφέροντος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου