30.5.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - : Κανονικά θα διεξαχθεί το 20ό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού

  ΤΩΡΑ ΠΗΡΕ ΕΙΔΗΣΗ Ο ΝΙΚΑΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΕΣΠΑ !!!
 
Κανονικά παρά τα προβλήματα χρηματοδότησης που έχουν ανακύψει θα διεξαχθεί το  20ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας διαβεβαιώνει ο δήμαρχος της πόλης, καθώς όπως είπε το Φεστιβάλ είναι ενταγμένο και χρηματοδοτούμενο έργο στο ΕΣΠΑ.
Το θέμα της χρηματοδότησης του 20ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού από το ΕΣΠΑ συζήτησε την Τετάρτη στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, με τον γενικό γραμματέα Επενδύσεων ΕΣΠΑ, Γιώργο Γιαννούση, επειδή έχουν προκύψει σοβαρά ζητήματα με την Ε.Ε. εξαιτίας των υπερεντάξεων έργων.
Το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι υπερεντάξεις είναι σε τέτοιο επίπεδο, τονίζεται από τον δήμο, ώστε έφθασε να αποτελεί μνημονιακή υποχρέωση η αδειοδότηση των Βρυξελλών για χρηματοδότηση ακόμα και ενταγμένου έργου, όπως είναι το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.
 Σύμφωνα με τον δήμο Καλαμάτας η κυβέρνηση ζήτησε την εξαίρεση από τις απαγορεύσεις του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Δράμας, αλλά υπογραμμίζεται πως ανεξάρτητα από τις εξελίξεις που θα υπάρξουν με την Ε.Ε., ο δήμος θα προχωρήσει στην πραγματοποίησή του, ελπίζοντας είτε στην τακτοποίηση του θέματος από την Ε.Ε. είτε στη συμβολή του κρατικού προϋπολογισμού από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
Ωστόσο ο δήμος αναφέρει ότι έχουν προκύψει ζητήματα και με άλλα έργα τα οποία είναι ενταγμένα, έχουν λάβει έγκριση δημοπράτησης, έχει κατακυρωθεί ο διαγωνισμός και απομένει η υπογραφή της σύμβασής τους.
Όπως τονίζει ο κ. Νίκας, υπάρχουν νομικές ευθύνες των δήμων εάν δεν υπογράψουν τις συμβάσεις, παρότι δεν έχουν καμία ευθύνη, όπως λέει, για το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας ανεξέλεγκτων ενεργειών.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου