8.5.14

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014 - Συνέντευξη με την κα Δήμητρα Γεωργίου

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κυρία Γεωργίου είναι η πρώτη φορά που συμμετέχετε στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πικερμίου με τον συνδυασμό του νυν Δημάρχου Ραφήνας-Πικερμίου και εκ νέου υποψήφιου, του κυρίου Γιώργου Χριστόπουλου. Τι είναι αυτό το οποίο σας παρακίνησε και πήρατε αυτήν την απόφαση?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Είμαι παντρεμένη, έχω τρία παιδιά και κατοικώ μόνιμα στο Πικέρμι από το 2000. 
Ασχολούμαι ενεργά με τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του Γυμνασίου στο Πικέρμι, ενώ όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθώ από κοντά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλα όσα συμβαίνουν στον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου. Θεωρώ ότι έχοντας γνώση των προβλημάτων του Δήμου μας παράλληλα με την εμπειρία από την ενασχόληση μου μέσω των δράσεων των τοπικών συλλόγων των οποίων είμαι μέλος, ήταν η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθώ ενεργά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Απάντησα λοιπόν θετικά στην τιμητική για εμένα πρόταση του Δημάρχου μας κύριου Γιώργου Χριστόπουλου και κατεβαίνω Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Πικερμίου με τον συνδυασμό Δημοτική Αλλαγή Συνεργασία Ενεργών Πολιτών Ραφήνας-Πικερμίου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε ποιούς τομείς θεωρείτε ότι πρέπει να δοθεί ιδιαίτερο βάρος και μεγαλύτερη σημασία?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: όταν ολόκληρη η χώρα στενάζει κάτω από τις επιπτώσεις της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης και των δραστικών περικοπών, για εμένα οι τομείς στους οποίους πρέπει και θα εστιάσουμε είναι: η συνέχιση της μεστής και διαφανής διαχείρισης των οικονομικών του Δήμου μας, Παιδεία-Αθλητισμός-Πολιτισμός και σίγουρα Κοινωνική Πολιτική με σκοπό την ανακούφιση των συνδημοτών μας που υποφέρουν.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αναλύστε μας έναν-έναν τους τομείς που αναφέρατε και πως θεωρείτε ότι θα πετύχετε τους στόχους σας.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Καταρχάς και όσον αφορά την οικονομική διαχείριση αυτή ήδη βρίσκετε στα σίγουρα και καθαρά χέρια του Δημάρχου μας κύριου Χριστόπουλου ο οποίος κατά την τρέχουσα θητεία του απέδειξε ότι είναι ικανός και το σημαντικότερο έντιμος. Αλλά ας μιλήσουμε και με αριθμούς. Το 2010 ως ενιαίος Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου παραλάβαμε χρέος 3,5 εκατομμυρίων ευρώ από το Πικέρμι, προϊόν κακοδιαχείρισης και σπατάλης του τότε Προέδρου της Κοινότητας, ενώ από τον Δήμο Ραφήνας παραλάβαμε χρέος 5,5 εκατομμύρια αντίστοιχα προϊόν κακοδιαχείρισης και σπατάλης. Φέτος και μετά από μεστή και υπεύθυνη διαχείριση, για πρώτη φορά στα χρονικά ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου έκλεισε με θετικό ισολογισμό και πλεόνασμα χρήσης 885.212,68 ευρώ. Αυτό λοιπόν είναι έργο Χριστόπουλου.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Αυτό το συμμάζεμα-νοικοκύρεμα των οικονομικών του Δήμου επηρέασε τον προγραμματισμό ή εμπόδισε την εκτέλεση κάποιων έργων?
 ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Οπωσδήποτε η έλλειψη χρημάτων ήταν μεγάλο πρόβλημα όμως προείχε το νοικοκύρεμα. Παρόλα αυτά και μετά από συντονισμένες, άριστα μελετημένες κινήσεις οι οποίες κατευθύνονταν από τον ίδιο τον Δήμαρχο έγιναν έργα τα οποία δεκαετίες ολόκληρες περίμενε και είχε ανάγκη ο Δήμος μας.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Μπορείτε να μας αναφέρετε ενδεικτικά κάποια από αυτά?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Αρχικά θα ξεκινήσω με το όνειρο ζωής πολλών γονιών και μαθητών, το οποίο έγινε πραγματικότητα και δεν είναι άλλο από την παραλαβή και παράδοση του υπερσύγχρονου βιοκλιματικού συγκροτήματος Σχολείων στο Πικέρμι. Είναι ένα συγκρότημα κόσμημα για την περιοχή αποτέλεσμα τεράστιας προσπάθειας και αγώνα.
Εξίσου σημαντικό είναι και η δωρεάν σίτιση των μαθητών του Γυμνασίου Πικερμίου πρόγραμμα που θα παλέψουμε να επεκταθεί και στα υπόλοιπα σχολεία του Δήμου μας.

Η Παιδεία για εμάς είναι προτεραιότητα όμως εξίσου σημαντικά είναι ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός. Στον τομέα αυτόν εντάσσονται και ενδεικτικά αναφέρω:
·          Η  εκ βάθρων ανακαίνιση και ενίσχυση  με νέες αίθουσες του Εργαστηρίου  Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Νταού Πεντέλης
·         Η ίδρυση  του Κέντρου  Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Ραφήνας Πικερμίου και η εκκίνηση  δωρεάν Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων για Ενήλικες σε Νέες Τεχνολογίες, Ξένες Γλώσσες, Οικονομία – Επιχειρηματικότητα, Κοινωνικές Δεξιότητες και Δράσεις, Πολιτισμός και Τέχνη, Προγράμματα Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων.
·         Φιλοξενούνται πάνω από 250 παιδιά σε 2 Παιδικούς σταθμοί και 1 Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, παρέχοντας καθημερινά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας

Στον Αθλητισμό η αρωγή του Δήμου είναι ποικιλόμορφη και προς όλους τους συλλόγους και τα αθλήματα.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζοντας ότι έχετε μακρά εμπειρία από την επαγγελματική σας ενασχόληση στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Ανωνύμων Εταιρειών (Ε.Π.Α.Ε.) νυν Football League καθώς και στην Super League ως Διευθυντικό Στέλεχος Διοίκησης και ειδικός σύμβουλος των εκάστοτε Προέδρων Γεωργίου Δέδε, Βίκτωρα.Μητρόπουλου, Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Πέτρου Κόκκαλη κ.α., πως σχολιάζετε το γεγονός ότι δύο ποδοσφαιρικές ομάδες από την Ραφήνα, η Τριγλία και η Θύελλα αγωνίζονται φέτος στην Γ΄Εθνική?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Σίγουρα αυτό αποτελεί επίτευγμα και δεν νομίζω να υπάρχει άλλος ίδιος πληθυσμιακά Δήμος στην Ελλάδα ο οποίος να εκπροσωπείτε από δύο ομάδες στην Γ’ Εθνική. Αυτό μας κάνει όλους υπερήφανους και παράλληλα αρωγούς στην τεράστια προσπάθεια των συλλόγων αυτών. Θεωρώ με βάση την εμπειρία που διαθέτω από την ενασχόληση μου με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο ότι το παραπάνω επίτευγμα είναι αποτέλεσμα ανιδιοτελούς προσφοράς των Διοικήσεων και των μελών των δυο συλλόγων καθώς και της αρωγής του Δήμου τόσο οικονομικά όσο και από πλευράς εγκαταστάσεων (ήδη διεκδικήσαμε και πήραμε 800.000 ευρώ από την Περιφέρεια για την κατασκευή του νέου γηπέδου ποδοσφαίρου στο αθλητικό κέντρο στη θέση Μάντρες Διάκου). Θα είμαστε στο πλευρό τους όπως και στο πλευρό όλων των υπόλοιπων αθλητικών συλλόγων καθώς και στο πλευρό των πολιτιστικών συλλόγων οι οποίοι και αυτοί παράγουν σημαντικό έργο. Τρανό παράδειγμα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πικερμίου ο οποίος πρωταγωνιστεί σε όλα τα δρώμενα τόσο του Δήμου μας, όσο στην υπόλοιπη Ελλάδα καθώς και στο εξωτερικό.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Τελειώνοντας αυτήν την όμορφη συζήτηση μαζί σας θα θέλαμε να μας μιλήσετε για το κομμάτι της Κοινωνικής Πολιτικής. Τι έχετε να μας πείτε?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Όπως σας είπα  στην αρχή της συζήτησης είμαι μητέρα τριών παιδιών και βιώνω και εγώ όπως όλοι οι συνδημότες  μου την μεγάλη περιπέτεια που περνάει η πατρίδα μας τα τελευταία χρόνια. Η Κοινωνική Πολιτική, η πολιτική που θα ανακουφίσει, όσο είναι δυνατόν, τον κόσμο αυτή την δύσκολη εποχή για όλους μας είναι για εμάς σκοπός και μείζον θέμα. Ήδη έχουμε κάνει πράξη :
·         τις υπηρεσίες του Προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ στο ΣΠΙΤΙ, με την υποστήριξη κοινωνικής λειτουργού, νοσηλεύτριας και οικογενειακής βοηθού
·         Το πρόγραμμα  «Τηλεβοήθεια στο σπίτι».Με την προμήθεια νέου αυτοκινήτου για το πρόγραμμα, οι υπηρεσίες έγιναν πιο άμεσες και αποτελεσματικές για τους δημότες.
·         Την διαρκή και  με τη συνδρομή  της εκκλησίας και των εθελοντών μας,  βοήθεια σε  175 οικογένειες της περιοχής μας που έχουν ανάγκη, χωρίς τηλεοπτικές προβολές και πανηγύρια εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου και της ανάγκης. Γιατί ή έγνοια και η αγάπη για το συνάνθρωπο δεν περνάει μέσα από φώτα και τηλεοπτικές κάμερες.
·         Την δημιουργία 2 Κοινωνικών Ιατρείων – Κοινωνικών Φαρμακείων για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας.
·         Τα ΚΑΠΗ στη Ραφήνα και το Πικέρμι έχουν αγκαλιαστεί από 1000 τουλάχιστον συμπολίτες μας της τρίτης ηλικίας και αποτελούν κυψέλη δημιουργικής απασχόλησης και ψυχαγωγίας.
·         Οργανώθηκαν πολλές εκδηλώσεις, μουσικές βραδιές, εκδρομές , επισκέψεις σε θέατρα και μουσεία , καλοκαιρινά μπάνια, με στόχο την αναψυχή και τη δημιουργική απασχόληση των μελών των ΚΑΠΗ.
·         Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται συνεδρία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης και μετρήσεις σακχάρου χοληστερίνης και πίεσης, ενώ παράλληλα οργανώνονται συχνά ενημερωτικές εκδηλώσεις για θέματα υγείας, π.χ. σε θέματα διατροφής, εμβολιασμού κ.α.

 Και σίγουρα δεν σταματάμε εδώ.
ΕΡΩΤΗΣΗ:  Τι θα βάζατε για επίλογο αυτής της σίγουρα ενδιαφέρουσας κουβέντας που είχαμε μαζί σας ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Θα απευθυνθώ στους συνδημότες μου λέγοντας ότι η πρώτη θητεία του Δημάρχου μας κύριου Γιώργου Χριστόπουλου ήταν αφιερωμένη στο νοικοκύρεμα και στην αναβάθμιση όλων των υπηρεσιών του Δήμου μας, έκανε έργα ουσίας και όχι βιτρίνας. Τώρα θα πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία μέσα από την ψήφο μας, να οδηγήσει τον Δήμο μας στην ανάπτυξη και στην ευημερία. Θα είμαι εκεί δίπλα στον Δήμαρχο Γιώργο Χριστόπουλο, μαζί με όλους τους άξιους συνυποψήφιους μου στον συνδυασμό Δημοτική Αλλαγή Συνεργασία Ενεργών Πολιτών Ραφήνας-Πικερμίου για να οδηγήσουμε τον Δήμο Ραφήνας-Πικερμίου στην πενταετία της προόδου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου