14.4.14

Tεστ DNA σε 527 μαθητές σε σχολείο για την εξιχνίαση του βιασμού μαθήτριας


Tεστ DNA σε 527 μαθητές σε σχολείο για την εξιχνίαση του βιασμού μαθήτριας

Σε τεστ DNA θα υποβληθούν 527 μαθητές και μέλη του προσωπικού του ιδιωτικού καθολικού λυκείου Φενελόν-Νοτρ-Νταμ της Λα Ροσέλ στο πλαίσιο των ερευνών για τον εντοπισμό του δράστη βιασμού που διαπράχθηκε στο εκπαιδευτικό ίδρυμα.
Σύμφωνα με την ανακρίτρια Ιζαμπέλ Παζενέλ, η διαδικασία αυτή που διεξάγεται εξαιρετικά σπάνια σε σχολικό περιβάλλον θα αρχίσει αύριο και θα διαρκέσει τρεις ημέρες.
Ο βιασμός μίας 16χρονης μαθήτριας διαπράχθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου 2013 στις σκοτεινές τουαλέτες του σχολείου, όπου φοιτούν 1.200 μαθητές. Το θύμα δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει τον βιαστή και να τον περιγράψει στους αστυνομικούς. Το μοναδικό εύρημα μέχρι σήμερα είναι ένα αρσενικό γενετικό προφίλ που εντοπίσθηκε από στοιχεία στα ρούχα του θύματος.
Το σύνολο των ατόμων αρσενικού φύλου που ήσαν παρόντα στο λύκειο την ημέρα του βιασμού ήταν 475 μαθητές, 31 καθηγητές και 21 άλλα πρόσωπα που είτε ανήκουν στο τεχνικό προσωπικό είτε είναι εξωσχολικοί. Τα αποτελέσματα των γενετικών τεστ θα γίνουν γνωστά σε έναν μήνα.
Η ανακρίτρια διευκρίνισε ότι για τους μαθητές κάτω των 18 ετών χρειάζεται η άδεια των γονέων και η συγκατάθεση των ίδιων των ανηλίκων, "ωστόσο, όσοι αρνηθούν θα καταστούν εν δυνάμει ύποπτοι και μπορεί να διαταχθεί η κράτησή τους ή η διεξαγωγή έρευνας".
Η πραγματοποίηση μαζικών τεστ DNA αποφασίσθηκε έπειτα από έρευνες μηνών οι οποίες απέβησαν άκαρπες, οπότε η ανακρίτρια βρέθηκε μπροστά στο ενδεχόμενο να κλείσει τον φάκελο. Η απόφαση για τα τεστ ελήφθη για να αποτραπεί επανάληψη του γεγονότος και για να διασφαλισθεί το εκπαδευτικό ίδρυμα.
Μέχρι σήμερα, η υπόθεση είχε παραμείνει μυστική. Η διευθύντρια του σχολείου Σαντάλ Ντεβό δήλωσε ότι η διαδικασία που θα ακολουθηθεί εξηγήθηκε λεπτομερώς σε κάθε τάξη και ότι έχει συσταθεί κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου