24.4.14

Το Facebook ενημερώνει τους χρήστες ποιοι φίλοι τους είναι κοντά!

Μία νέα υπηρεσία ανακοίνωσε το Facebook για την έκδοση του στις φορητές συσκευές, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει ποιοι από τους φίλους του βρίσκονται κοντά στο σημείο που βρίσκεται και αυτός.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Nearby Friends και χρησιμοποιεί την geolocation τεχνολογία που διαθέτουν τα smartphones για να μπορεί να “ξέρει” πότε ο χρήστης βρίσκεται κοντά σε κάποιον Facebook «φίλο» του.

Στην ουσία το Nearby Friends φαίνεται να είναι η εξέλιξη της λειτουργίας “check-in”, η οποία επέτρεπε την κοινοποίηση τοποθεσίας του χρήστη μέσω ενός post, μιας και πλέον η πληροφορίες αυτές θα γίνονται αυτόματα χωρίς post.

Φυσικά η λειτουργία αυτή δεν είναι υποχρεωτική και για να λειτουργήσει θα πρέπει πρώτα ο χρήστης να την ενεργοποιήσει μέσα στην εφαρμογή ενώ αν θέλει μπορεί να την ενεργοποιήσει για συγκεκριμένα groups και όχι με όλους.

Τέλος η εφαρμογή μοιράζεται πληροφορίες μόνο με χρήστες που έχουν ενεργοποιημένη την λειτουργία Nearby Friends ενώ για την ώρα είναι διαθέσιμη στους χρήστες στις ΗΠΑ και σιγά σιγά θα ενεργοποιηθεί και στους υπόλοιπους.

newsit.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου