13.4.14

" ΣΦΑΓΗ " στον ΣΥΡΙΖΑ - Σχέδιο εξόδου από το ευρώ θέλει ο Λαφαζάνης

Σε υψηλούς τόνους πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ καθώς σημειώθηκε ξαφνική εμπλοκή στην κατάρτιση και ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, μετά από έντονες διαφωνίες.

Συγκεκριμένα, παρότι ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα ισχυρό εσωκομματικό μήνυμα λέγοντας πως πρέπει να ενισχυθεί η ενότητα και η στιβαρή εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, φαίνεται πως δεν το έλαβαν όλοι οι αποδέκτες αφού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης επεσήμανε πως μια μελλοντική κυβέρνηση της Αριστεράς σε περίπτωση που εκβιαστεί στη διαδικασία διαπραγμάτευσης, θα πρέπει να θέσει και το θέμα της εξόδου από το ευρώ.

Τότε ο διευθυντής του γραφείου του Αλέξη Τσίπρας, Νίκος Παπάς, του απάντησε πως το δίλλημα ευρώ ή δραχμή είναι δίλλημα που έθετε ο Σαμαράς και επιχειρεί να συγκαλείψει την ουσία των πολιτικών του μνημονίου. «Είναι κάτι που τον διευκολύνει ας μην το κάνουμε» πρόσθεσε.

Ακολούθησε όμως και άλλη εστία έντασης αφού και η συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου προκαλεί γρίνιες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Χουντής θα είναι εκ νέου υποψήφιος, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, η Σοφία Σακοράφα, ο Γιάννης Μηλιός, ο Αλέκος Καλύβης και η Σόφη Παπαδογιάννη από την πλευρά της Αριστερής Πλατφόρμας.

Υπάρχουν όμως και άλλες υποψηφιότητες οι οποίες προκαλούν τριβές όπως αυτές των οικονομολόγων Γιάννη Βαρουφάκη και Κώστα Λαπαβίτσα καθώς και του πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κρίτωνα Αρσένη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου