14.4.14

Θαμμένα σε καταυλισμό Ρομά 67 κιλά ηρωίνης - Δύο συλλήψεις


Θαμμένα σε καταυλισμό Ρομά 67 κιλά ηρωίνης - Δύο συλλήψεις

Σημαντικό χτύπημα στα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα, χαρακτηρίζεται από την Αστυνομία η υπόθεση με 67 κιλά ηρωίνης, που εντοπίστηκαν στον Ασπρόπυργο.
Η ηρωίνη βρέθηκε θαμμένη έξω από τρία παραπήγματα, στον καταυλισμό των Ρομά στη Νέα Ζωή Ασπροπύργου, συσκευασμένη με ειδικό τρόπο, μέσα σε νάιλον, σε ταψιά αλουμινένια μιας χρήσεως και σε ένα βαρέλι, ώστε να μην επηρεάζεται από την υγρασία, ενώ στη σκεπή του ενός παραπήγματος βρέθηκαν ποσότητα κοκαΐνης και χρήματα.
Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Χρήστος Παρθένης, το κύκλωμα εισήγαγε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κοκαΐνης, τις αποθήκευε στα τρία παραπήγματα και στη συνέχεια τις νόθευε, τις επανατυποποιούσε και τις διοχέτευε στην Αττική, αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη. Υπολογίζεται ότι μόνο τον τελευταίο καιρό η σπείρα είχε αποκομίσει από το εμπόριο ναρκωτικών πάνω από 1.000.000 ευρώ.
Η υπόθεση εξιχνιάστηκε έπειτα από έρευνες της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, που άρχισαν ύστερα από πληροφορίες πριν από περίπου έναν μήνα. Στις 10-4-2014, πραγματοποιήθηκε συντονισμένη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών, στον καταυλισμό των Ρομά, σε συνεργασία με ΜΑΤ, ομάδες ΟΠΚΕ και με τη συνδρομή σκαπτικού μηχανήματος του δήμου Ασπροπύργου, καθώς και με ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο για την ανίχνευση των ναρκωτικών.
Οι αστυνομικοί συνέλαβαν δύο νεαρούς Ρομά, έναν άνδρα 19 ετών και μια γυναίκα 21 ετών, οι οποίοι φέρονται ως διαχειριστές των ναρκωτικών στα τρία παραπήγματα, ενώ οι έρευνες από τις αστυνομικές Αρχές συνεχίζονται για να διερευνηθεί όλο το εύρος και το πεδίο δράσης τους. Στο πλαίσιο αυτό διερευνώνται κυρίως οι ενδεχόμενες συνεργασίες τους με μεγαλύτερα κυκλώματα εμπορίας ναρκωτικών, καθώς επίσης και η προέλευση και ο τρόπος κτήσης και διάθεσης των ναρκωτικών.
Συνολικά, εκτός από τα 67 κιλά ηρωίνης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 24 γραμμάρια κοκαΐνης, 70 φυσίγγια και 37.000 ευρώ σε μετρητά. Κατασχέθηκαν επιπλέον, τέσσερα ΙΧ αυτοκίνητα, 17 συσκευές κινητών τηλεφώνων, δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας, μία βιντεοκάμερα, καθώς και πλήθος εργαλείων για την νόθευση και επανασυσκευασία των ναρκωτικών.
Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και παραβάσεων της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου