14.3.14

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ - Ισοδυναμία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές

 ΠΡΩΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΛΕΥΚΟ-ΑΚΥΡΟ -ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΙ !!!
Ισοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η οποία, όμως, σε μεγάλο βαθμό παραμένει αδιευκρίνιστη, «δείχνει» δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία Public Issue και δημοσιεύει σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν από 15,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο νεοσύστατος πολιτικός σχηματισμός «Το Ποτάμι» με 7%. Ακολουθούν το ΚΚΕ με 5%, η Χρυσή Αυγή με 4,5%, το ΠΑΣΟΚ με 3,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,5% και η ΔΗΜΑΡ με 1,5%.

Τα «Λοιπά» κόμματα συγκεντρώνουν 4%. 
Στο ποσοστό της «αδιευκρίνιστης» πρόθεσης ψήφου συγκαταλέγονται το 19,5% των αναποφάσιστων και το 5,5% που επιλέγει «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ». Επιπλέον, ένα 12,5% δηλώνει ότι δεν προτίθεται να ψηφίσει, ενώ το 3,5% επιλέγει «Λευκό/άκυρο».

Στο ερώτημα για την παράσταση νίκης («ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις ευρωεκλογές που έρχονται») ένας στους δυο ερωτηθέντες (52%) απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι 33% της ΝΔ, ενώ το 15% του δείγματος απαντάει «κανένας» ή δεν εκφράζει γνώμη.

Εξάλλου, σε ερώτημα (σ.σ. είχε δημοσιευτεί στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας) για το ποιος είναι ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς προηγείται με 40% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 30%, ενώ ένα 27% του δείγματος απαντάει «κανένας από τους δυο».

Η γεωγραφική κάλυψη της τηλεφωνικής έρευνας είναι πανελλαδική και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 4 έως 10 Μαρτίου 2014.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου