22.3.14

Οι Βρετανοί δεν ξέρουν κατά πού πέφτει η Ελλάδα!

Μπορεί πολλοί να την προτιμούν για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, να ξαπλώνουν στις παραλίες της και να απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα, όμως η πλειοψηφία των κατοίκων της Μ. Βρετανίας δεν έχει ιδέα... κατά πού πέφτει η Ελλάδα!
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, παρότι οι Βρετανοί ταξιδεύουν πιο πολύ απ' ό,τι παλαιότερα, δεν τα πηγαίνουν και τόσο καλά με τη γεωγραφία!
Πρόσφατη έρευνα από την ιστοσελίδα Hotels.com αποκάλυψε ότι το 74% (!) των Βρετανών δεν κατάφερε να εντοπίσει πού βρίσκεται η Ελλάδα στο χάρτη, παρότι είναι ένας από τους πιο δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς της Ευρώπης.
Ένα επιπλέον 54% δε γνωρίζει ποια είναι η Κύπρος, όπου εκατομμύρια Βρετανοί περνούν τις διακοπές τους τα καλοκαίρια.
Το 12% αυτών που συμμετείχαν στην έρευνα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, μπέρδεψε τη Νότια Αφρική με την Ισπανία, ενώ ένα 10% νόμιζε ότι η Κίνα ήταν η... Βραζιλία!
Ένα ακόμη 10% πιστεύει ότι η Πολωνία είναι οι... ΗΠΑ!
Οι Βρετανοί δυσκολεύτηκαν περισσότερο να αναγνωρίσουν ποια χώρα ήταν η Βουλγαρία, με το 90% αυτών να δίνει λάθος απάντηση, παρότι η χώρα τα τελευταία χρόνια είναι ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο ως χειμερινός, όσο και ως καλοκαιρινός προορισμός.
Η τοποθεσία της Σιγκαπούρης στο χάρτη «ταλαιπώρησε» το 88% των συμμετεχόντων, ενώ η Ταϊλάνδη ζόρισε το 66%, με ένα 63% να βάζει σε λάθος «θέση» και το Βιετνάμ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου