14.3.14

ΟΙΧΑΛΙΑ - Οι ευθύνες στο Δήμο έχουν ονοματεπώνυμα!!

Κατασχετήριο και δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του Δήμου Οιχαλίας  για χρέος 600.000 Ευρώ περίπου!!!

Με «καθαρές θέσεις » (όπως έκανε και κάνει πάντα στην πολιτική του σταδιοδρομία) ο Σωτήρης Παναγιωτόπουλος ,τοποθετείται , επιμερίζοντας ευθύνες στους κύριους υπαίτιους για την «κατάντια » του Δήμου Οιχαλίας ο οποίος έχει φθάσει στα όρια της χρεοκοπίας, κατηγορώντας τον δήμαρχο Φίλππο Μπάμη ότι επί τρία χρόνια «κουκούλωνε » το πρόβλημα και την Κα Ελ.Αλειφέρη επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας ,ότι δεν έχει πάρει καμία θέση ,φθάνοντας έτσι στη σημερινή «τραγική οικονομικά κατάσταση » του δήμου 

Διαβάστε ολόκληρη την δήλωση : 

Τα όσα ακούστηκαν και είδαν το φως της δημοσιότητας στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Οιχαλίας, στην οποία ήμουν παρόν, σχετικά με ένα παλιό χρέος που αφορούσε μελέτη έργου «ύδρευση-αποχέτευση και βιολογικός καθαρισμός» του πρώην Δήμου Δωρίου, προκαλούν ντροπή και εγείρουν ερωτηματικά.
Την Πέμπτη 6/3/2014 & ώρα 12.55,  δικαστικός επιμελητής πρωτοκόλλησε  στο Δήμο Οιχαλίας κατασχετήριο του Σωτηρίου Λιάρου και δέσμευσε όλους τους Τραπεζικούς λογαριασμούς του Δήμου για το οφειλόμενο ποσό των 580.770,44ευρώ. 
Οι ευθύνες είναι μεγάλες και το ανωτέρω ποσό αποτελεί πλέον απειλή χρεοκοπίας για τον Δήμο Οιχαλίας, εάν άμεσα δεν βρεθεί λύση.
Ο Δήμος Οιχαλίας, αν και γνώριζε το θέμα αυτό, 
α) δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 305/2009 απόφασης του διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως 
και β) δυνάμει της υπ΄ αριθμ. 1/2012 Πράξης της κ. Προέδρου του Διοικητικού Εφετείου Τριπόλεως, δεν προέβει ούτε το 2012, ούτε το 2013, ούτε φυσικά το 2014 σε καμία ενέργεια ώστε το ζήτημα αυτό να διευθετηθεί.
Είναι απορίας άξιο, πως είναι δυνατόν ένα τόσο σοβαρό νομικό - οικονομικό θέμα, που θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να απασχολήσει κατεπειγόντως το Δημοτικό Συμβούλιο, να «κουκουλώνεται» τρία χρόνια!!
Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου κ. Φίλ. Μπάμη, ο οποίος επέλεξε να λείπει από την χθεσινή συνεδρίαση και έχει την άμεση ευθύνη, είναι βαριές και πρέπει να αποδοθούν
Αυτό είναι το ελάχιστο χρέος μας απέναντι στους πολίτες του Δήμου Οιχαλίας.
Επίσης είναι απορίας άξιο, γιατί η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ελένη Αλειφέρη, εδώ και τρία (3) ολόκληρα χρόνια δεν έχει πάρει καμία απολύτως θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 
Χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την άκουσα να λέει, απευθυνόμενη στην πλειοψηφία, ότι έχει προτάσεις να καταθέσει για την επίλυση του θέματος και ότι αν δεν βρεθεί γρήγορα λύση θα έχουμε κοινωνική έκρηξη στο Δήμο. 
Χθες το θυμήθηκε;
Πριν λίγες ημέρες, στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής για τον προϋπολογισμό (Φεβρουάριος 2014), είχε αρνηθεί στη δημιουργία αντίστοιχου κωδικού για την εγγραφή του χρέους και είχε πει συγκεκριμένα, όπως με ενημέρωσαν, «..επί της ουσίας διαφωνώ να εγγραφεί στον προϋπολογισμό, γιατί σημαίνει αναγνώριση της οφειλής». 
Προς τι αυτή η διγλωσσία;;; Τι άλλαξε;;;
Οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης, που σήμερα εμφανίζονται και πάλι ως «σωτήρες» του Δήμου Οιχαλίας και προτείνουν και λύσεις, τόσα χρόνια στο Δήμο γιατί σιωπούσαν;
Φτάνει πια με τα ψέματά τους. 
Ο κόσμος θα μάθει την αλήθεια. 
Οι ευθύνες είναι πολλές και βαρύνουν όλους.
Σήμερα κιόλας, επιβάλλεται να υπάρξει μια ολοκληρωμένη πρόταση από την πλευρά του Δήμου η οποία να διασφαλίζει τόσο τα συμφέροντα του Δήμου, όσο και την αποδέσμευση των Τραπεζικών Λογαριασμών του Δήμου, ώστε να διασφαλιστούν οι μισθοί των εργαζομένων και η εξέλιξη των έργων.
Θα επανέλθουμε…

Σωτήρης Παναγιωτόπουλος,
Περιφερειακός Σύμβουλος
Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Οιχαλίας

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου