7.3.14

Άνω κάτω το ΠΑΣΟΚ

Τα χαμηλά δημοσκοπικά ποσοστά, η δημιουργία του νέου πολιτικού κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη και το ναυάγιο με την Ελιά έχει προκαλέσει έντονο εκνευρισμό στα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.
Η ατμόσφαιρα στην συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ - παραμονή της συνδιάσκεψης της «Ελιάς» - ήταν ιδιαιτέρως ηλεκτρισμένη. Η Τόνια Αντωνίου επιτέθηκε στον Κώστα Σκανδαλίδη υποστηρίζοντας ότι υπονομεύει το ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι το «ΠΑΣΟΚ πέθανε όπως το ξέραμε» παράλληλα σημείωσε ότι «58 κοινωνικά στελέχη ζήτησαν τη διεύρυνση, η ΔΗΜΑΡ αρνήθηκε και εμείς αγκαλιάσαμε την πρωτοβουλία», τόνισε, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της από κάποιους, με αποτέλεσμα «να πηγαίνουμε αύριο σε μία συνδιάσκεψη της Ελιάς, βαριά τραυματισμένη».

Απευθυνόμενη στον ίδιο τον Κώστα Σκανδαλίδη, του είπε πως άκουσε με έκπληξη όσα είπε χθες, μία μέρα πριν από τη συνδιάσκεψη. «Τι περίμενες; Το γκάλοπ και το 3,8%; Δηλαδή στο 5,6% ήμασταν καλά;», ρώτησε, συμπληρώνοντας πως «ή είστε αφελείς ή είστε υπονομευτές. Και για αφελείς δεν σας έχω»…

Το κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εμφανώς ενοχλημένο διέκοψε την Τ. Αντωνίου και υποστήριξε πως παρερμηνεύτηκαν τα όσα είπε «και σε άκουσα και σε διάβασα και ξέρω να σε ερμηνεύω» απάντησε η Τ. Αντωνίου.

Σε ρόλο πυροσβέστη ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζήτησε να μην πέσουν οι τόνοι «να μη δημιουργούμε προβλήματα, καθώς αύριο είναι η Συνδιάσκεψη», κάτι που όμως δεν πτόησε την Τόνια Αντωνίου. «Δεν μπορεί να είμαστε θεατές των εξελίξεων. Πρέπει να πάμε σε ένα ευρωψηφοδέλτιο με όλες μας τις δυνάμεις», είπε, «δεν μπορεί να μη θέλουμε τη διεύρυνση, να επιμένουμε στο ΠΑΣΟΚ και να μη θέλει κανείς από αυτό να βάλει υποψηφιότητα», είπε, στρεφόμενη αυτή τη φορά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη. Έχοντας ακούσει τον γραμματέα του κόμματος να μιλά για ανάγκη ανανέωσης στο ευρωψηφοδέλτιο τον κάλεσε να είναι υποψήφιος, χωρίς πάντως να πάρει απάντηση.
Στην παρέμβαση του Κώστα Σκανδαλίδη που ζήτησε να λήξει η συνεδρίαση, η κ.Αντωνίου εξερράγη, λέγοντας πως «δε γίνεται να έχουμε φτάσει εδώ και να μη μιλάμε». «Πρέπει να τελειώσουμε με την παραπολιτική και να ασχοληθούμε με την πολιτική», είπε, «είμαστε πολιτικό όργανο, δεν μαζευτήκαμε να πιούμε καφέ».


 Real.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου