27.3.14

Παρέμβαση εισαγγελέα για το επίδομα που λάμβανε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου


Παρέμβαση εισαγγελέα για το επίδομα που λάμβανε η μητέρα της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών προκάλεσε το δημοσίευμα της εφημερίδας Real News που θέλει την αντιπρόεδρο του ΕΣΡ και μητέρα της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνα Αλεξίου, να ελάμβανε επί σειρά ετών επίδομα τεκνών από το συνταξιοδοτικό ταμείο των δημοσιογράφων, χωρίς να το δικαιούται.
Η εισαγγελία Πρωτοδικών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί η βασιμότητα των καταγγελλομένων ενώ στρέφεται και κατά άλλων ανάλογων περιπτώσεων.
Το επίμαχο δημοσίευμα επικαλείται έγγραφο του ΕΤΑΠ -ΜΜΕ σύμφωνα με το οποίο διακόπηκε αναδρομικά το Νοέμβριο του 2013 η χορήγηση επιδομάτων στην κ. Αλεξίου για τις κόρες της Ζωή, και Βασιλική – Ιωάννα για τις οποίες εισέπραττε παράνομα επίδομα για 18 και 12 χρόνια αντίστοιχα.
Το θέμα προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να κάνει λόγο για επίθεση εναντίον της και χτύπημα κάτω από τη μέση και τη μητέρα της Λίνα Αλεξίου να καταγγέλλει σκοπιμότητες τις οποίες εξυπηρετεί το εν λόγω δημοσίευμα, υποστηρίζοντας πως η ίδια και άλλοι περίπου 400 δημοσιογράφοι πληρώνουν διοικητικές δυσλειτουργίες, πράξεις και παραλείψεις ενός απαρχαιωμένου διοικητικού μηχανισμού του Ταμείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου