29.3.14

93χρονος σκότωσε 82χρονη γιατί ....απέρριψε τον έρωτά του!

Ο πιο ηλικιωμένος κρατούμενος της Γαλλίας, ο 93χρονος Μαρσέλ Γκιγιό, καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών επειδή το 2011 σκότωσε μια γυναίκα λίγο μικρότερή του όταν εκείνη απέρριψε τον έρωτά του.

Ο "Παππούς Μαρσέλ", όπως έχει γίνει γνωστός ο ηλικιωμένος, κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο της Μαρν ότι "κατάφερε θανατηφόρα πλήγματα, εκ προμελέτης, σε βάρος ευάλωτου προσώπου".

Οι ένορκοι ωστόσο εξέφρασαν αμφιβολίες για το κατά πόσο συνειδητοποιούσε τι έκανε και για το αν ήθελε πραγματικά να σκοτώσει τη γυναίκα.

Η εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Γκιγιό κάθειρξη 18 ετών. "Πήγε στο σπίτι του θύματος και άφησε την οργή του να ξεσπάσει. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εγκληματική πρόθεσή του", τόνισε επισημαίνοντας ότι ο 93χρονος "δεν έχει επιδείξει καμία μεταμέλεια, ούτε κάποια συμπάθεια για τη γυναίκα που ο ίδιος την αποκαλούσε φίλη του".

Στις 7 Δεκεμβρίου 2011 η Νικόλ Ελ Ντιμπ, 82 ετών, βρέθηκε νεκρή σε ένα ρυάκι που διέσχιζε το κτήμα της κοντά στο χωριό Σεν Ζιλ. Έφερε πολλαπλά χτυπήματα και σημάδια από στραγγαλισμό ενώ κοντά της εντοπίστηκε ένα ρολόι με κηλίδες αίματος που ανήκε στον Γκιγιό. Ο παππούς κλήθηκε για ανάκριση και εξήγησε ότι "ήταν τσιμπημένος" με το θύμα όμως εκείνη τον είχε ταπεινώσει και πήγε στο σπίτι της το βράδυ για να την τιμωρήσει.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, την οποία παρακολούθησε με δυσκολία λόγω της μειωμένης ακοής του, ο Γκιγιό αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι σκότωσε την Ελ Ντιμπ υποστηρίζοντας ότι δεν την άγγιξε αλλά ότι εκείνη γλίστρησε σε ένα χαλί και πέφτοντας χτύπησε σε μια ντουλάπα.

"Ήθελα να μάθω γιατί αρνιόταν να με δει (. . .) δεν καταλαβαίνω, περνούσαμε πάντα καλά μαζί. 

Δεν την χτύπησα, ήταν το κορίτσι μου", εξήγησε στην απολογία του.

newpost.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου