13.2.14

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Ένα ακόμη βραβείο για τον ελληνικό Σύγχρονο Χορό και την Ιωάννα Παρασκευοπούλου στο εξωτερικό!

Και πάλι οφείλονται συγχαρητήρια από τη Δημοτική Σχολή Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας στην ομάδα Inside Noise και τη "δική" μας χορεύτρια Ιωάννα Παρασκευοπούλου για το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας που κατέκτησαν στη Λισαβόνα!

Ένα ακόμη βραβείο για τον ελληνικό Σύγχρονο Χορό
και την Ιωάννα Παρασκευοπούλου στο εξωτερικό!

Μετά τη  διάκριση της Ομάδας Πρόσχημα, όπου χορεύουν η Ιωάννα Αποστόλου και η Ιωάννα Παρασκευοπούλου, στο 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στο Αλγέρι, ένα ακόμη βραβείο για το Σύγχρονο Χορό της Ελλάδας με τη βράβευση της δουλειάς και δεύτερης ομάδας στο εξωτερικό,

Στις 6 Δεκεμβρίου 2013 στο πλαίσιο του In ShadowInternational Festival of Video, Performance and Technologies στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας η ομάδα  Inside Noise παρουσίασε  το videodance «Sans Attente» και κατέκτησε το Βραβείο Καλύτερης Ερμηνείας (Melhor Interpretação), σε ερμηνεία της Ιωάννας Παρασκευοπούλου (που υπενθυμίζουμε ότι φοίτησε αλλά και δίδαξε στη Δημοτική Σχολή Χορού Καλαμάτας) και του Κωνσταντίνου Ρίζου.

Επιπλέον, αυτές τις ημέρες,  η Ιωάννα Παρασκευοπούλου συμμετέχει ως χορεύτρια και χορογράφος, στο 4ο ATHENS VIDEO DANCE PROJECT το οποίο σε συνεργασία με το Θέατρο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών παρουσιάζουν σύντομα έργα videodance κάθε είδους, ταινίες και ντοκιμαντέρ χορού από καταξιωμένους καλλιτέχνες αλλά και νεώτερους. Έτσι το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, στον κινηματογράφο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών, στις 18:00 στον Κύκλο Kick-Starters θα προβληθεί η μικρού μήκους videodance ταινία  safe-land σε Σκηνοθεσία: Nadi Gogoulou και Χορογραφία: Ioanna Paraskevopoulou και στις 21:15 θα προβληθεί η επίσης μικρού μήκους videodance ταινία HAPPY MEDIUM της ομάδας Inside Noise, στην οποία χορεύει.

Το «Sans Attente» έκανε πρεμιέρα το 2012 στην Αθήνα στο Athens video dance project. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Video Art Festival Miden 2013 της Καλαμάτας,  και στο Loikka dance film festival 2013 στο Ελσίνκι (Φινλανδία). Το έργο πραγματεύεται τη συναισθηματική ολοκλήρωση μέσω της σωματικής επαφής, καθώς σε αυτό συναντάμε τον Άνδρα και τη Γυναίκα, σαν πρότυπα, να βιώνουν τις αναπόφευκτες διακυμάνσεις και αλλαγές που χαρακτηρίζουν την ανθρώπινη σχέση.

Συντελεστές:
Σύλληψη - Χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρίζος
Σκηνοθεσία: Στάθης Δογάνης
Ερμηνεία: Ιωάννα Παρασκευοπούλου, Κωνσταντίνος Ρίζος
Μουσική: Αντρέας Ράγκναρ Κασάπης
Μοντάζ: Άγγελος Μαλικούτης

Και αυτό, το δεύτερο βραβείο, αλλά και  η συμμετοχή πολλών Ελλήνων δημιουργών και ερμηνευτών στο 4ο ATHENS VIDEO DANCE PROJECT, επιβεβαιώνει τη σοβαρή δουλειά που γίνεται από τους Έλληνες καλλιτέχνες του σύγχρονου χορού και δημιουργεί βάσιμες ελπίδες για την άνθισή του παρ΄ όλες τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που όλοι βιώνουμε.
Η Δημοτική Σχολή Χορού και το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συμπαρατάσσονται με όλους αυτούς τους νέους ταλαντούχους καλλιτέχνες οι οποίοι διαπρέπουν μέσα και έξω από τα σύνορα της χώρας και μαζί με τα συγχαρητήριά τους στέλνουν πολλές ευχές για επιμονή, αντοχή και επιτυχίες!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου