13.2.14

" Γκαντεμιά " στον Λέτα έφερε ....ο Τσίπρας !!!

ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ....ΠΑΡΑΙΤΕΙΤΑΙ !!!
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα πρόκειται να μεταβεί αύριο το πρωί στο μέγαρο Κυρηνάλιο για να υποβάλει την παραίτησή του, όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση της ιταλικής προεδρίας της κυβέρνησης.

Λίγα λεπτά πριν ανακοινωθεί η απόφαση του Λέτα, η ηγετική ομάδα του Δημοκρατικού Κόμματος (PD) ενέκρινε την εισήγηση του Ματέο Ρέντσι με 136 «ναι», 16 «όχι», και 2 αποχές.

Ο γραμματέας των Δημοκρατικών ζήτησε να αντικαταστήσει τον Ενρίκο Λέτα, ως επικεφαλής μιας νέας κυβέρνησης η θητεία της οποίας πρόκειται να διαρκέσει μέχρι το 2018.

Σε λίγη ώρα πρόκειται να δοθεί συνέντευξη τύπου από τον γραμματέα της Νέας Κεντροδεξιάς και αντιπροέδρου της κυβέρνησης Λέτα, του Αντζελίνο Αλφάνο. Σήμερα το βράδυ θα συνεδριάσει και η ηγετική ομάδα του κόμματος Φόρτσα Ιτάλια.

Μένει να φανεί αν ο Ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο θα ζητήσει από τον Ενρίκο Λέτα να μεταβεί στην βουλή και στην γερουσία για να εξακριβώσει αν διαθέτει ακόμη την στήριξη του κοινοβουλίου ή αν θα προτιμήσει να ξεκινήσει αμέσως διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου