13.2.14

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Πελοποννήσου

Την πρόθεσή τους να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των ανεξάρτητων μπλόκων αγροτών και κτηνοτρόφων Πελοποννήσου, μετά τη συνάντηση που είχαν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Πεβερέτος, μέλος των ανεξάρτητων μπλόκων και πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας, ζητήθηκε η απόσυρση των φορολογικών μέτρων και η εκ του μηδενός συζήτηση των θεμάτων του αγροτικού κλάδου, αλλά
 ο υπουργός επανέλαβε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού.
 
 Χωρίς αποτέλεσμα οι συναντήσεις Ι. Στουρνάρα με τους αγρότες
 
 Άκαρπες απέβησαν οι συναντήσεις που είχει ο υπουργός Οικονομικών, Ι. Στουρνάρας, με αντιπροσωπείες αγροτών. Αρχικά, ο κ. Στουρνάρας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της «Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του Αγροτικού Συνδικαλιστικού Κινήματος».  
Σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι εκπρόσωποι της «Πρωτοβουλίας», ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο απόσυρσης του φορολογικού, πλην όμως εμφανίστηκε διατεθειμένος να συζητήσει ζητήματα που σχετίζονται με τον αγροτικό τομέα.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών συναντήθηκε με αγρότες της Πελοποννήσου, οι οποίοι μετά το πέρας της συνάντησης, εξέφρασαν την πρόθεσή του να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Χωρίς αποτέλεσμα έληξε και η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με αντιπροσωπεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει αύριο το απόγευμα, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Εξάλλου, στα δύο έκοψαν την Ελλάδα, προειδοποιητικά, εκατοντάδες αγρότες, καθώς κατέλαβαν και 
τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, για μισή ώρα.
 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου