7.2.14

Στον Μητροπολίτη Μεσσηνίας η Ντίνα Νικολάκου

Την ε­πί­σκε­ψη της Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη Πε­λο­πον­νή­σου υ­πεύ­θυ­νης για θέ­μα­τα Α­νά­πτυ­ξης, Έρ­γων και Ε­νη­μέ­ρω­σης Κων/νας Νι­κο­λά­κου, δέ­χθη­κε  στο γρα­φεί­ο του ο Μη­τρο­πο­λί­της Μεσ­ση­νί­ας Χρυ­σό­στο­μος. Η κ. Νι­κο­λά­κου με­τέ­φε­ρε στο Σε­βα­σμι­ώ­τα­το τους χαι­ρε­τι­σμούς και τίς Πα­τρι­αρ­χι­κές ευ­χές και ευ­λο­γί­ες του Οι­κου­με­νι­κού Πα­τριά­ρχη κ. Βαρ­θο­λο­μαί­ου, τον ο­ποί­ο ε­πι­σκέ­φθη­κε ε­πι­σή­μως στο Πα­τρι­αρ­χι­κό Γρα­φεί­ο με α­φορ­μή τη πα­ρα­μο­νή της στη Κων­σταν­τι­νού­πο­λη, στα πλαί­σια υ­λο­ποί­η­σης του­ρι­στι­κής έκ­θε­σης.
Κα­τά τη συ­νάν­τη­ση συ­ζη­τή­θη­καν θέ­μα­τα προ­ώ­θη­σης του του­ρι­σμοῦ και ι­δι­αι­τέ­ρως του θρη­σκευ­τι­κού, α­φού η Μεσ­ση­νί­α δι­α­θέ­τει ση­μαν­τι­κά αρ­χαι­ο­λο­γι­κά και ι­στο­ρι­κά μνη­μεί­α πο­λι­τι­στι­κού και εκ­κλη­σι­α­στι­κού εν­δι­α­φέ­ρον­τος. Ε­πί­σης, συ­ζη­τή­θη­καν θέ­μα­τα συ­νερ­γα­σί­ας των δύ­ο φο­ρέ­ων και αν­ταλ­λά­γη­σαν α­πό­ψεις ε­κα­τέ­ρω­θεν.
Ο  Μη­τρο­πο­λί­της Χρυ­σό­στο­μος ευ­χα­ρί­στη­σε την κ. Αν­τι­πε­ρι­φε­ρειά­ρχη για την ε­πί­σκε­ψή της, αλ­λά και τη με­τα­φο­ρά των τι­μη­τι­κών ευ­χών του Πα­να­γι­ω­τά­του, το­νί­ζον­τας την α­γα­στή συ­νερ­γα­σί­α της Πε­ρι­φέ­ρειας Πε­λο­πο­νή­σου με την το­πι­κή Εκ­κλη­σί­α της Μεσ­ση­νί­ας. Ἐ­πί­σης, τό­νι­σε τη σπου­δαι­ό­τη­τα της α­νά­δει­ξης και α­ξι­ο­ποί­η­σης του Θρη­σκευ­τι­κού Του­ρι­σμού, ο ο­ποί­ος α­πο­τε­λεί πυ­λώ­να α­νά­πτυ­ξης και ε­νί­σχυ­σης της το­πι­κής κοι­νω­νί­ας και της οι­κο­νο­μί­ας της. Τέ­λος, ι­δι­αί­τε­ρη α­να­φο­ρά έ­κα­νε στή στή­ρι­ξη της πρό­τα­σης υ­πο­ψη­φι­ό­τη­τας της Κα­λα­μά­τας ως Πο­λι­τι­στι­κής Πρω­τεύ­ου­σας της Ευ­ρώ­πης τό 2021.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου