13.2.14

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ οι τέσσερις Τούρκοι που συνέλαβε η Αντιτρομοκρατική

 Φωτογραφίες των τεσσάρων Τούρκων υπηκόων, κουρδικής καταγωγής, που φέρονται ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης στην Τουρκία, DHKP-C, οι οποίοι συνελήφθησαν στη γιάφκα της οδού Γενναδίου στου Γκύζη, έδωσε στη δημοσιότητα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.
Επίσης στη δημοσιότητα δίνονται τα στοιχεία ταυτότητας των τεσσάρων συλληφθέντων, τα οποία όμως είναι πλαστά, εκτός από του μεγαλύτερου της ομάδας, που καταζητείτο από τις ελληνικές αρχές, για την έκρηξη στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης, του οποίου ταυτοποιήθηκαν τα πραγματικά στοιχεία σχεδόν από την αρχή της σύλληψής του.
Πρόκειται για τον Χουσεϊν Τεκίν, 53 ετών, ο οποίος έμενε στην Ελλάδα με πλαστό βουλγαρικό διαβατήριο, με τα στοιχεία Πέταρ Πετρόφ, 49 ετών.
Οι ελληνικές αρχές, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχουν επιβεβαιώσει επίσης ότι ο ένας ακόμα είναι ο καταζητούμενος με ερυθρά αγγελία των τουρκικών αρχών, για συμμετοχή στην δολοφονία του ιδιοκτήτη της Toyota στην Τουρκία, τον Ιανουάριο του 1996, με την σύλληψη του οποίου ασχολούνται εκτενώς και οι τουρκικές εφημερίδες.
Ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει επισήμως η ταυτοποίηση των στοιχείων, τόσο του συγκεκριμένου, όσο και των δύο νεότερων μελών της οργάνωσης, γι' αυτό οι αρμόδιοι αξιωματικοί διατηρούν τις επιφυλάξεις τους μέχρι την τελική επιβεβαίωση. 





πρόκειται για τους:
Α) BAYIR Cengiz του Memet - Ali , γεν. 1973 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)
Β) KORKUT Murat του Niyazi και της Dondis γεν. 31-03-1981 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)
Γ) ΚΑ RPAT Bilgehan του Zeynel και της Hafize γεν. 04-07-1989 στην Τουρκία (κατά δήλωσή του)
Δ) PETROV Petar του Georgiev γεν. 07-05-1965 (έχουν ταυτοποιηθεί τα πραγματικά του στοιχεία και πρόκειται για τον TEKIN Huseyin Fenzi του Ferit και της Azime γεν. 21-01-1961 στην Τουρκία)

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου