13.2.14

Κρίσιμη συνάντηση Στουρνάρα - Αγροτών !

Κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το μέλλον των αγροτικών κινητοποιήσεων, με τις αντιπροσωπείες των αγροτών από όλη την Ελλάδα να βρίσκονται από χθες στην Αθήνα, καθώς σήμερα πρόκειται να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
Όπως δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των αγροτών, απέβησαν «άκαρπες» οι επαφές τους τόσο με την ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών καθώς, όπως τους είπαν, «οι όποιες αλλαγές μπορούν πλέον να επέλθουν μόνο με εντολή του πρωθυπουργού ή του υπουργού Οικονομικών».

Στο μπλόκο της Κουλούρας, στην Εγνατία οδό, οι αγρότες εξακολουθούν να τηρούν στάση αναμονής και σύμφωνα με τον κ. Λιολιόπουλο ολοένα και περισσότεροι αγρότες καταφθάνουν με τα τρακτέρ τους στο σημείο.
Στη Θεσσαλία, οι αγρότες έχουν προαναγγείλει για τις 3 το μεσημέρι, την πραγματοποίηση νέου πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου, επιδιώκοντας συστράτευση και εργαζομένων από άλλους κλάδους.
Στο στήσιμο δύο μπλόκων, στον κόμβο Χρυσούπολης στην παλαιά εθνική οδό Καβάλας- Ξάνθης και στον κόμβο Αμυγδαλεώνα στον Δήμο Καβάλας, προχώρησαν αγρότες της περιοχής.
Οι αγρότες του Έβρου παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί σε Ορεστιάδα, Φέρρες και Κορνοφωλιά.
Στο μεταξύ, οι αγρότες στο μπλόκο των Βασιλικών στη Θεσσαλονίκη προέβησαν και πάλι σε συμβολικό κλείσιμο του δρόμου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου